Ενές Σάλι: Ο νέος... ρέκορντμαν της Εθνικής Ρουμανίας και η «Μασία»

Metrosport Team16 Νοεμβρίου 2021

Μπορεί χθες η Ρουμανία, παρά τη νίκη της επί του Λιχτενστάιν, να μην εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του ομίλου, η οποία θα την έστελνε στα μπαράζ, ωστόσο τράβηξε τα... «βλέμματα» η αλλαγή του 15χρονου (!) Ενές Σάλι.

Στο 82ο λεπτό ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός, Ενές Σάλι, αντικατέστησε τον Αντρέι Ιβάν και έγινε ο νεαρότερος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε επίσημο παιχνίδι εθνικών ομάδων, καθώς πραγματοποίησε το ντεμπούτο το με το εθνόσημο σε ηλικία 15 ετών, 8 μηνών και 22 ημερών.

Τα πρώτα βήματα στον Καναδά και η «Μασία»

Γεννημένος στο Οντάριο του Καναδά, ο Σαλί ξεκίνησε από μικρός να... κλωτσάει τη μπάλα. Εντάχθηκε στις ακαδημίες της Γούντμπριτζ Στράικερς, απ' όπου τον εντόπισαν οι σκάουτερς της Μπαρτσελόνα και έτσι σε ηλικία 12 ετών βρέθηκε στη «Μασία».

Οι συγκρίσεις με τον Μέσι δεν άργησαν να έρθουν, τόσο λόγω θέσης όσο και λόγω... αναστήματος (ο Σαλί βλέπει τον κόσμο από τα 1.68 μέτρα)

Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσε ποτέ να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Καταλανούς λόγω του νεαρού της ηλικίας του, καθώς η FIFA είναι αυστηρή στις μεταγραφές ανηλίκων και κάπως έτσι το «μπλαουγκράνα» όνειρο έσβησε από νωρίς.

Η επιστροφή στην Ρουμανία και ο Χάτζι

Έτσι λοιπόν, το 2018 επέστρεψε στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Ακαδημίας του Χάτζι, η οποία συγχωνεύτηκε φέτος το καλοκαίρι με την Φαρούλ. 

Εκεί, ο Σάλι έχει αγωνιστεί φέτος σε 8 παιχνίδια ενώ πέτυχε και ένα γκολ, με τον προπονητή του, Γκεόργκε Χάτζι να τον αποθεώνει: «Με έχει ήδη ξεπεράσει. Έφτασα στην εθνική ομάδα μόλις στα 18 μου και ο Ενές δεν είναι καν 16. Είναι ένα σοβαρό παιδί που αξίζει να τον εμπιστευτούν».

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Περτσινίδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.