Κούτσης: “Δεν υπάρχει φαβορί στο Πρωτάθλημα, όλα είναι ανοιχτά”

Metrosport Team12 Νοεμβρίου 2021


Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” μίλησε ο Γιώργος Κούτσης και αναφέρθηκε στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, στο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει και φυσικά στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.


Ο Γιώργος Κούτσης αναφέρθηκε και στις επιδόσεις των Μπίσεσβαρ και Αντρίγια Ζϊβκοβιτς που ξεχωρίζουν.

Αρχικά είπε για την εθνική ομάδα:

“Για την εθνική ομάδα και που βαδίζει, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα με την Ισπανία, θεωρώ πως πρέπει να μείνει ο Ολλανδός τεχνικός. Η Εθνική απαρτίζεται από παίκτες με μικρό μέσο όρο ηλικίας. Υπάρχουν τα εχέγγυα για τη δημιουργία ενός καλού συνόλου. Ο Ολλανδός τεχνικός είναι καλός, ωστόσο όμως στην Εθνική, θέλω έναν Ελληνα προπονητή. Αυτή είναι η άποψή μου”.


- Λείπουν οι παίκτες ηγέτες από την Εθνική;

“Δεν έχει η Εθνική, τρία τέσσερα παιδιά που θα έχουν ηγετικό χαρακτήρα για να καθοδηγήσουν τους υπόλοιπους. Αυτή την στιγμή στις ομάδες μας παίζουν ελάχιστοι ελληνες παίκτες και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Η Ελλάδα έχει καλούς παίκτες, που όμως δεν παίρνουν ευκαιρίες στις ομάδες τους. Δεν υπάρχει υπομονή. Αν δεν πάει τόσο καλά ένας παίκτης, χάνει την θέση του, δεν έχει τον ρυθμό που χρειάζεται, άρα θα είναι ανεπαρκής”.


- Στο Πρωτάθλημα, καταλήγεις σε ένα συμπέρασμα για την εικόνα που παρουσίασαν οι ομάδες, είναι για παράδειγμα φαβορί οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός;

“Δεν είναι η υπόθεση τίτλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Δεν φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ έχει μία διαδρομή ελκυστική, ούτε όμως και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Και οι τρείς έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να δέχεται τέσσερα γκολ από τον Βόλο. Θα πω ότι ίσως ο Ολυμπιακός δείχνει λίγο πιο σταθερός, όμως δεν είναι το απόλυτο φαβορί. Καμία ομάδα δεν έχει ξεχωρίσει. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου θα παίξουν ρόλο. Μεταγραφές δεν πρέπει να κάνουν οι ομάδες απλά για να το λένε. Χρειάζονται εύστοχες μεταγραφές. Να έρθει ένας παίκτης που θα έχει ρυθμό και θα βοηθήσει στην ομάδα που θα αποκτηθεί. Ενας τύπου Καγκάουα, δεν μπορεί να βοηθήσει. Οσο για τον Μπίσεσβαρ είναι εξαιρετικός, αυτή την στιγμή τον θεωρώ ως τον καλύτερο παίκτη. Και οι υπόλοιποι πρέπει να ξεχωρίζουν, όπως κάναμε με τον Μπίσεσβαρ, τον Αντρίγια. Να λέμε έξι ονόματα παικτών που διακρίνονται σε ένα ματς, όχι ένα. Αυτό το Πρωτάθλημα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ επίσης οι μικρές θεωρητικά ομάδες, τις βλέπω περισσότερο ανταγωνιστικές. Για να πάρει ένας “μεγάλος” τους τρεις βαθμούς πρέπει να ζοριστεί”.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.