Ο κομβικός ρόλος του Βιεϊρίνια στο καθαρό πέναλτι που σφύριξε ο Ισπανός

Γιώργος Καστάνης09 Νοεμβρίου 2021

Ένα περιστατικό που δεν το «έπιασε» η τηλεοπτική κάμερα στο ντέρμπι της Λεωρόρου μετά την ανατροπή του Μιχαηλίδη από τον Βιγιαφάνες, αποκαλύπτουμε σήμερα στο Metrosport.gr. Ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Αντρέ Βιεϊρίνια που βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας.


Η ανατροπή είχε γίνει μπροστά στα μάτια του Ισπανού διαιτητή, το παιχνίδι συνεχίστηκε, ολοι οι παίκτες και τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ διαμαρτύρονταν έξω από τον πάγκο και τελικά η μπάλα βγήκε πλάγια από παίκτη του Παναθηναϊκού που άκουγε τον Βιεϊρίνια (είχε πεταχτεί από τον πάγκο) να του λέει πως πρέπει να βγάλει την μπάλα εκτός, καθώς ο Μιχαηλίδης παρέμενε πεσμένος στην μεγάλη περιοχή των «Πρασίνων».

Ο διαιτητής βλέποντας ότι η μπάλα είχε βγει εκτός, κατευθύνθηκε προς τον Μιχαηλίδη για να δει τι έχει, ενώ την ίδια στιγμή άκουγε από τον VAR πως τσεκάρει ξανά και ξανά την επίμαχη φάση, ενώ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν είχαν σταματήσει να διαμαρτύρονται ζητώντας πέναλτι.

Ο Βιεϊρίνια με την κίνησή του να ζητήσει από τον παίκτη του Παναθηναϊκού να βγάλει την μπάλα πλάγιο άουτ, κέρδισε πολύτιμο χρόνο. Γιατί στο μικρό διάστημα που ακολούθησε, δόθηκε η ευκαιρία στον Ισπανό διαιτητή να ακούσει από τον VAR να τον προτρέπει να δει την φάση. Και στην συνέχεια έδωσε το πέναλτι, αφού «τσέκαρε» την φάση αρκετές φορές.

Εάν δεν έβγαινε η μπάλα πλαγιο άουτ, με την έντονη προτροπή από τον Βιεϊρίνια, που επι της ουσίας ζητούσε από τον παίκτη του Παναθηναϊκού να σεβαστεί τον τραυματία (εκείνη την στιγμή) Μιχαηλίδη, ίσως η όλη εξέλιξη να ήταν διαφορετική. Ο Ισπανός διαιτητής ενδεχομένως να μην πήγαινε στην οθόνη, το ματς θα συνεχιζόταν και θα χανόταν η δυνατότητα να δοθεί το πεντακάθαρο πέναλτι, σε κομβικό σημειο του ματς, από την εύστοχη εκτέλεση του οποίου, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Κούρτιτς.

Πολλές φορές, σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.