«Κτίριο 70 ετών, έγιναν βεβιασμένα έργα σε ενάμιση μήνα»

Metrosport Team04 Νοεμβρίου 2021

H πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας μίλησε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για το περιστατικό που συνέβη στο κτιριακό συγκρότημα όταν «έπεσε» το ταβάνι στην αίθουσα, εκεί όπου ευτυχώς δεν υπήρχαν μαθητές και μαθήτριες. To θέμα αποκάλυψε το νέο ειδησεογραφικό σάιτ του ομίλου Metromedia, το mynews.gr.

Η κα Τουτζάρη στις δηλώσεις της είπε: «Είδα ζωντανά την στιγμή που έπεσε η οροφή και ειμαι συγκλονισμένη. Ηρθαν οι τεχνικοί του δήμου. Το σχολείο μας εδώ και 30 χρόνια εποινικιάζεται. Ηταν αρκετοί οι ιδιοκτήτες του κτιρίου που φιλοξενεί το σχολείο. Είναι όλοι μέτοχοι του κτιρίου. Η παλαιότητα του κτιρίου είναι 70 ετών. Το σχολείο είναι από τα παλαιότερα της Πυλαίας. 

Και στο παρελθόν είχαμε σοβαρά προβλήματα. Το καλοκαίρι έπρεπε να πάρει ενεργειακό πιστοποιητικό. Σε επαφή με τον ιδιοκτήτη και τον δήμο, έγιναν νέες εργασίες για να μισθωθεί εκ νέου. Οι ιδιοκτήτες έβαλαν κουφώματα και ψευδοοροφές. Όλα έγιναν βεβιασμένα σε ενάμιση μήνα. Για να παραδοθεί το σχολείο και να παραλάβει ο τεχνικός υπηρεσιών, θα έπρεπε να το είχε ελέγξει. Αυτό το κτίριο θα έπρεπε να είχε ελεγχθεί. 

Δεν μου επιτρέπεται σαν Δ.Σ. να παρέμβω περισσότερο. Παρόλα αυτά γίναμε τεχνικοί… Υπάρχουν αρμόδιοι και υπεύθυνοι που πρέπει να ελέγξουν το σχολείο. Σε όλο τον πάνω όροφο, έγιναν σε όλες τις αίθουσες μονώσεις ίδιου τύπου. Τώρα έχουν απομακρυνθεί τα παιδιά. Θα κάνουν τηλεδιάσκεψη. Εγινε και από την αστυνομία καταγραφή του συμβάντος. 

Το πως θα λειτουργήσει το σχολείο θα φανεί. Από την Δευτέρα, εάν είμαστε έτοιμοι, θα δούμε εάν θα μπουν τα παιδιά στο σχολείο. Τα παιδιά εκείνη την ώρα του συμβάντος έκαναν προσευχή και ευτυχώς βγήκαν έξω μετά από παρότρυνση της δασκάλας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.