ΠΑΟΚ: Η «πτήση» κορυφής θα του αποφέρει τρελά έσοδα

Γιώργος Καστάνης04 Νοεμβρίου 2021

Με την πορεία του στην Ευρώπη έως αυτή την στιγμή, τα τρία «διπλά», τις νίκες που τον οδήγησαν στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου, ο ΠΑΟΚ εκτός από το βαθμολογικό όφελος και την διεκδίκηση της πρώτης θέσεως, έχει και ισχυρά οικονομικά κίνητρα.

Κάθε νίκη στην διοργάνωση δίνει μπόνους 500.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία, 166.000 ευρώ. Η πρώτη θέση του ομίλου θα δώσει στην ομάδα έξτρα μπόνους 650.000 ευρώ και η πρόκριση στους «16» του Conference League, άλλες 600.000 ευρώ. Πρακτικά εκτός από τους βαθμούς που θέλει να συγκεντρώσει ο ΠΑΟΚ απόψε (με αντίπαλο την Κοπεγχάγη), στις 25 Νοεμβρίου στην Μπρατισλάβα και στις αρχές Δεκεμβρίου με αντίπαλο την Λίνκολν, στοχεύει στην είσπραξη ενός ποσού που αγγίζει το 1.250.000 ευρώ μόνο από την πρώτη θέση και την πρόκριση. Είναι χρήματα «ζεστά» που δίνει άμεσα η Uefa και η κάθε ομάδα τα αξιοποιεί κατά το δοκούν. Στον ΠΑΟΚ που έχουν δώσει βαρύτητα στην αυτάρκεια της ομάδας, σε οικονομικό επίπεδο, κάθε νίκη στον όμιλο, προσφέρει και οικονομικά κίνητρα. Κάθε επιτυχία, βελτιώνει αισθητά την βαθμολογική θέση της ομάδας στο ranking της Uefa.

Ο ΠΑΟΚ έχει βάλει στα ταμεία του ένα ποσό που ξεπερνά τα επτά εκατομμύρια ευρώ και συνεχίζει. Σκεφτείτε το πιο απλό. Με τρείς νίκες στα επόμενα ματς, συμπεριλαμβανομένου και του αποψινού, ο ΠΑΟΚ θα βάλει 1.500.000 ευρώ στα ταμεία του. Σε αυτά θα προστεθούν και τα 1.250.000 ευρώ από την πρώτη θέση και την πρόκριση στους «16». Μιλάμε για πολύ ζεστό χρήμα που στον ΠΑΟΚ το θέλουν, όπως κάνουν και όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη.

Πρακτικά με το θετικότερο των σεναρίων, ο Δικέφαλος μπορεί να φθάσει στα έσοδα ακόμη και τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που θα του "λύσει τα χέρια" και για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, υπό την έννοια πως δεν θα χρειαστεί να βάλει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έξτρα χρήματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.