Από το στόμα του και στου Θεού τ’ αυτί!

Αρις Νικολάκης02 Νοεμβρίου 2021

«Θα γιαίνει κι η άμυνα μας», είπε, μέσες άκρες, ο Ραζβάν Λουτσέσκου! Ουδείς διαφωνεί μαζί του. Για τον ΠΑΟΚ όμως, το θέμα είναι πότε θα γιαίνει. Ήδη από την ασθενή του άμυνα μετρά απώλειες τεσσάρων βαθμών στην Τούμπα. Αυτό ανησυχεί του φίλους του «δικέφαλου». Ανησυχεί σφόδρα αυτή η αναστρέψιμη μεν, από τον καλό ΠΑΟΚ διαφορά αλλά ευρεία διαφορά δε, από την κορυφή της βαθμολογίας. Κυρίως επειδή δεν διαφαίνεται σύντομα γιατρειά της.

«Γνωρίζω πως δεν είμαι καλός αμυντικά», παραδέχεται ο Λούκας Τέιλορ. Μα, για αμυντικό τον απέκτησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν το γνώριζε όποιος εισηγήθηκε την απόκτηση του; Ο Βραζιλιάνος στην αντίπαλη περιοχή είναι κίνδυνος θάνατος για την αντίπαλη ομάδα. Και στην δική του περιοχή είναι κίνδυνος θάνατος… Για την δική του ομάδα!

Ο Φερνάντο Βαρέλα. Κεντρικός αμυντικός ολκής, δεν διάγει περίοδο φόρμας. Σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει καθαρό μυαλό. Και επιλέγει λαθεμένες θέσεις. Δεν είναι πανάκεια η εμπειρία του.

Η απειρία του Γιάννη Μιχαηλίδη δεν καλύπτεται από την δύναμη και τη ταχύτητα του. Αφήνει κενά τα οποία δεν καλύπτει η εμπειρία του Φερνάντο Βαρέλα. Εάν πάντως κάποιος από την άμυνα του ΠΑΟΚ προοδεύει… Αυτός είναι- ο νεαρός (βαδίζει στα 22 του) διεθνής αμυντικός!

Για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια δε χωρά κουβέντα. Ακόμη και σε μη καλή (sic) ημέρα ο «κάπτεν» …στραγγίζει τις δυνάμεις του για τον ΠΑΟΚ! Χρειάζεται βέβαια, ανάσες. Πώς να τις πάρει όταν τα αδιέξοδα στην άμυνα…πνίγουν τον «δικέφαλο».

Δίχως δικαίωμα συμμετοχής στο Κόνφερενς Λιγκ ο Ροντρίγκο Σοάρες έπρεπε – θεωρητικά – να μάχεται μέχρι εσχάτων στο Πρωτάθλημα. Πότε και πως; Πέρα από τους τραυματισμούς του… Νιώθοντας από πέρυσι πως δεν τον εμπιστεύονται (εφέτος έχει 283 λεπτά συμμετοχής), δεν επιδεικνύει βελτίωση.

Ο Σίντκλεϊ Φερέιρα εκεί που πάει, ν’ ανθίσει…Εκεί μαραίνεται. Η πρόσφατη θλάση πάνω σε περίοδο φορμαρίσματος, τον έστειλε στην κερκίδα.

Άτυχος επειδή έμεινε πάρα πολύ καιρό εκτός – με σοβαρό τραυματισμό - δεν μπορεί (αν κι έχει τα προσόντα) να αποτελέσει επί του παρόντος εγγύηση. Πιστώνεται κι αυτός βέβαια, βήματα προόδου. Αν κι είναι στην αρχή της ακόμη.

Και με τον Άνχελ Κρέσπο να μετρά μόλις 97 συμμετοχής μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα … Είναι ηλίου φαεινότερο πως η πορεία της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ δεν είναι ευθεία Τεθλασμένη είναι!

Αφήσαμε τελευταίο τον Αλέξανδρο. Τον πιο δυνατό κρίκο των μετόπισθεν του Κυπελλούχου. Δίχως την απόλυτη σταθερότητα κι αυτός. Σε καλή ημέρα από τους ωραίους, ο ωραιότερος. Σε κακή; Από τους μοιραίους!

Με αυτά τα δεδομένα καλείται ο Ραζβάν Λουτσέσκου, να φθάσει δίχως άλλες απώλειες στα τέλη του χρόνου. Για να αλλάξουν με αφίξεις μεταγραφικών ενισχύσεων στις αρχές του άλλου. Και μέχρι τότε, κατά πως λέει ο ίδιος, η άμυνα του ΠΑΟΚ θα γιαίνει! Από το στόμα του και στου Θεού τ’ αυτί, λένε οι φίλοι του «δικέφαλου». Με άλλα λόγια; Θαύματα προσδοκούν!

Τι λέμε εμείς; Ο Θεός κι η ψυχή προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ…

ΥΓ 1: Να το προσέξει ο Άρης Λυκογιάννης. Διαφαίνεται …εθισμός του ΠΑΟΚ σε ήττες πάνω στο νήμα! Το λένε κι χούι… αυτοκτονία. Σύμπτωση; Ναι αλλά επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Θέλει γιατρειά ο «δικέφαλος». Κι εφτάψυχος να είναι, με αυτόν τον τρόπο ήττας , θα μείνει …άψυχος.

ΥΓ 2: Είναι συγκλονιστική η στήριξη των ΠΑΟΚτσήδων στο μπάσκετ. Την αξίζει, βέβαια. Μια ολόκληρη χρονιά, την περυσινή μαχόταν με νύχια και με δόντια, να την κερδίσει. Την αξίζει, επιμένουμε…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.