Καμπανάκι ο αποκλεισμός για τον Ηρακλή, απότομη προσγείωση και ερωτηματικά

Δημήτρης Κανελλάκης07 Οκτωβρίου 2021

Ο αποκλεισμός του Ηρακλή από το κύπελλο Ελλάδας, μετά την ήττα που γνώρισε χθες από τον Πανσερραϊκό, ήταν ένα πολύ καθαρό μήνυμα προς όλους όσοι πιστεύουν ότι για τους «κυανόλευκους» ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και όλα εύκολα μπροστά τους.

Το έχω επισημάνει πολλές φορές και θα το ξαναπώ: ο Ηρακλής δεν είναι έτοιμος για να τον εμπιστευτείς απόλυτα και να ποντάρεις όλα τα λεφτά σου πάνω του.

Ο Ηρακλής έχει μείνει πάρα πολύ πίσω όλα αυτά τα χρόνια που λείπει από την κεντρική σκηνή του ελληνικού ποδοσφαίρου και βολοδέρνει στο άγνωστο, ψάχνοντας από κάπου να πιαστεί, κάπου να στηριχτεί, σε μια πλάτη να ακουμπήσει για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Καλό είναι να υπάρχει ενθουσιασμός, όμως, όπως έγραφα και πριν από λίγο καιρό, όταν οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με την Τρίγλια και άνοιξε ο δρόμος για την συμμετοχή στην Super League 2, αυτή η εξέλιξη είναι απλά μια... σταγόνα στον ωκεανό.

Δεν είναι καθόλου υπερβολικό αυτό που λέω. Διότι, όπως πολλές φορές έχω εξηγήσει, ο Ηρακλής δεν πατάει ακόμη στα πόδια του. Δεν κινείται σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας. Δεν έχει εξασφαλισμένους τους πόρους που θα επιτρέπουν σε όσους βρίσκονται κοντά στην ομάδα να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια.

Δεν έχει μεγαλομέτοχο ο οποίος να εγγυάται την οικονομική άνεση, ο οποίος να μπορεί -και να θέλει- να διαθέσει τα ποσά εκείνα που θα ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για την επίτευξη των στόχων.

Φάνηκε χθες, με το... καλημέρα και τον αποκλεισμό από το κύπελλο Ελλάδας ότι ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που κανείς αυτή την στιγμή δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως σύντομα θα είναι έτοιμη να διεκδικήσει υψηλούς στόχους.

Ο πρώτος, μια αξιοπρεπής πορεία στο κύπελλο, χάθηκε ήδη. Δεν ήταν, σίγουρα, ο μεγαλύτερος στόχος αυτή την σεζόν για τους «κυανόλευκους». Το πρωτάθλημα είναι η προτεραιότητα για την ομάδα.

Ομως, και για το πρωτάθλημα τα ερωτηματικά είναι πολλά, το ίδιο και οι... αστερίσκοι. Γι' αυτό είναι προτιμότερο να κρατάνε στον Ηρακλή χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, να μην δημιουργούν κλίμα υπεραισιοδοξίας, διότι οι απότομες προσγειώσεις είναι επικίνδυνες. Μπορούν εύκολα να οδηγήσουν στον εκτροχιασμό και σε αναστατώσεις που δεν θα μαζεύονται.

Ήταν ένα μάθημα ο χθεσινός αποκλεισμός από τον Πανσερραϊκό, ο οποίος, μπορεί να λειτουργήσει και διδακτικά, να βγουν, δηλαδή, θετικά μέσα από το αρνητικό που, ούτως ή άλλως, είναι ότι ο Ηρακλής έμεινε εκτός κυπέλλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.