Υπάρχει και η αίτηση θεραπείας στο συρτάρι της ΕΕΑ

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2021

Η τροποποίηση του νομικού πλαισίου για της ΚΑΕ, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευτέρη Αυγενάκη, μάλλον οδήγησε στη βιαστική εκτίμηση της οριστικής αφαίρεσης βαθμών στην ΚΑΕ Άρης καθώς η τελευταία έχει καταθέσει αίτηση θεραπείας και περιμένει την απάντηση της ΕΕΑ.

Για να ξεκινήσει ο Άρης με αφαίρεση βαθμών (από -3 έως -5) το Πρωτάθλημα θα πρέπει πρώτα απ’ όλα η ΕΕΑ να απαντήσει επί του αιτήματος που κατέθεσε η ΚΑΕ, ομοίως και προς τον Κολοσσό Ρόδου ο οποίος προχώρησε στην ίδια ενέργεια. Μέχρι στιγμής, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού όχι μόνο δεν έχει απαντήσει, αλλά δεν έχει ολοκληρώσει και την εξέταση όλων των φακέλων γεγονός το οποίο εγείρει ερωτηματικά για τις τεράστιες (χρονικά) αποστάσεις που διαπιστώνονται στην εξέταση των φακέλων. Στην αίτηση θεραπείας, οι «κίτρινοι» σημειώνουν ότι η ΕΕΑ όφειλε να είχε ενημερώσει για τυχόν (εις βάρος της) καταγγελίες, δεν το έπραξε, γι’ αυτό και ζητούν την ανάκληση της πρώτης απόφασης – βάσει της οποίας δεν χορηγήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΚΑΕ – και η εκ νέου εξέταση του φακέλου.

Σε περίπτωση που η ΕΕΑ απορρίψει την αίτηση, τότε ο Άρης (και ο Απόλλων Πατρών) θα μπει στο Πρωτάθλημα με την παραπάνω αφαίρεση βαθμών, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου ο οποίος κατέθεσε εκπρόθεσμα φάκελο να ξεκινήσει με -1, σε μια ακατανόητη απόφαση καθώς στοιχειοθετεί επιβράβευση των εκπρόθεσμων. Η Επιτροπή δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις αποφάσεις της για τους φακέλους των ΚΑΕ ΑΕΚ και ΚΑΕ Ηρακλής.

Δεν ανησυχούν οι «κυανόλευκοι»

Στο μεταξύ, στην ΚΑΕ Ηρακλής υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ενόψει της απόφασης της ΕΕΑ. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το ένα ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί η ομάδα, το δεύτερο έχει να κάνει με τις αποχές των παικτών λόγω της μη καταβολής της πρώτης δόσης των συμβολαίων. Για την ακρίβεια, Φίνκε και Τέιλορ αρνήθηκαν να αγωνιστούν απέναντι στο Μαρούσι, αλλά χθες βρέθηκαν στο Ιβανώφειο ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα προπόνησης καθώς δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν αν δεν εισπράξουν τα χρήματά τους. Το ζήτημα του Γιάννη Κουζέλογλου είναι διαφορετικό καθώς υπήρξε διαφωνία σε όρους του συμβολαίου του με την πλευρά του παίκτη να διαφωνεί με επιμέρους όρους που θέλουν να συμπεριλάβουν οι «κυανόλευκοι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.