Αδιανόητο: Μπήκε στο Guinness κάνοντας «σανίδα» για… 9,5 ώρες!

Metrosport Team06 Σεπτεμβρίου 2021

Η γυμναστική συμβάλλει τα μέγιστα στον υγιεινό τρόπο ζωής παράλληλα με μια γεμάτη και ισορροπημένη διατροφή. Κάποιες ασκήσεις είναι επίπονες, αρκετοί δεν αντέχουν για δευτερόλεπτα, όμως ο Ντάνιελ Σκάλι από την Αυστραλία άντεξε στην άσκηση «σανίδα» για τους κοιλιακούς για… 9 ώρες, 30 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο!

Αποτέλεσμα; Κατέρριψε το ρεκόρ Guinness και ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που ανήκε στον 62χρονο (!) Τζορτ Χουντ από τις ΗΠΑ που τον Φεβρουάριο του 2020 άντεξε για 8 ώρες, 15 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Ντάνιελ έχει CRPS (σύνθετο σύνδρομο περιφερειακού πόνου), αφήνοντας το αριστερό του χέρι σε σχεδόν συνεχή πόνο.

Ο ίδιος εξήγησε: «Όταν ήμουν 12 ετών, έπεσα από το τραμπολίνο μου προκαλώντας σοβαρό σπάσιμο στο αριστερό μου χέρι και ως αποτέλεσμα είναι να ζω με μια κατάσταση που ονομάζεται CRPS (σύνθετο σύνδρομο περιφερειακού πόνου).

Είναι ο εγκέφαλος που στέλνει λάθος μηνύματα στον βραχίονα μου, όπου έχω χτυπήσει. Οτιδήποτε σαν απαλό άγγιγμα, κίνηση, ο αέρας, το νερό, θα μου προκαλέσει πόνο. Ήταν μια γεμάτη εμπειρία συνεχούς πόνου από τα πόδια μέχρι τα δάχτυλα. Τα πόδια μου ήταν μουδιασμένα. Τα γόνατά μου έκαιγαν. Οι μηροί μου έκαιγαν. Το αριστερό μου χέρι ένιωθα ότι έπαιρνε φωτιά. Αλλά άξιζε για όλα στο τέλος.

Όταν τελείωσα τη σανίδα, τα συναισθήματα που με διακατείχαν ήταν εκπληκτικά. Το συναίσθημα της χαράς. Έχω πετύχει τον στόχο, έχω πετύχει τον κύριο στόχο μου να ευαισθητοποιήσω το CRPS και πέτυχα το ρεκόρ.

Το CRPS είχε τεράστια επίδραση στην καθημερινή μου ζωή. Έπρεπε να μάθω να αλλάζω τη ζωή μου για να αντιμετωπίσω τον πόνο και να ξεπεράσω τις ψυχικές προκλήσεις. Αυτό δεν ήταν εύκολο όταν ζεις με έναν συνεχή πόνο.

Πέφτεις σε περιόδους όπου δεν θέλεις να κινηθείς με το φόβο ότι θα επιδεινώσεις ή θα αυξήσεις τον πόνο σου περαιτέρω. Ευτυχώς, βρήκα ένα πάθος για υγεία και φυσική κατάσταση που είχε μεγάλη βελτίωση στην υγεία και τη γενική ευημερία μου.

Αν κάποιος μου έλεγε πριν από πέντε χρόνια ότι θα πάω για μια προσπάθεια να καταρρίψω το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη σανίδα του κόσμου, δεν θα το πίστευα. Δεν είχα την αυτοπεποίθηση τότε, ούτε είχα το θάρρος να αποδέχομαι αυτό που έπρεπε να αντιμετωπίσω.

Ο καθένας μπορεί να κάνει τα πάντα αν το βάλει στο μυαλό του. Απλώς πίστεψε και να είσαι ευγνώμων γι 'αυτό. Σου το υπόσχομαι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.