Μάντσε: «Μεγάλο φαβορί ο ΠΑΟΚ, μεγαλύτερο μέγεθος από τη Ριέκα»

Metrosport Team17 Αυγούστου 2021

Ο Ιβάν Μάντσε, επί σειρά ετών τεχνικός διευθυντής της Ριέκα και νυν της Πάφου, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τους αγώνες του ΠΑΟΚ με την αγαπημένη του (όπως ξεκαθάρισε) ομάδα στα Play Off του Conference League, χρίζοντας απόλυτο φαβορί τον Δικέφαλο του Βορρά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την παρουσία του στην Κύπρο πλέον:

«Είμαι στην Κύπρο, ένα πολύ όμορφο νησί, εδώ εργάζομαι πλέον. Είμαι στην Πάφο. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, η ποιότητα ζωής είναι εξαιρετική. Η ομάδα έχει ποιοτικό ρόστερ και προοπτικές να εξελιχθεί σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Κύπρου. Πρέπει να γίνουν μικρά βήματα και γενικότερη σταθερότητα».

Για τη Ριέκα και τη φιλοσοφία της σαν ομάδα:

«Η Ριέκα είναι μια ομάδα που τη χαρακτηρίζει η σταθερότητα. Στα τελευταία 10 χρόνια είναι διαρκώς στην Ευρώπη. Είναι μια νέα ομάδα. Τη χαρακτηρίζει κι αυτό. Πουλά 2-3 παίκτες κάθε χρονιά και δεν ανήκει στο επίπεδο του ΠΑΟΚ που κάνει αγορές κορυφαίων ποδοσφαιριστών. Δημιουργεί και πουλά ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι η φιλοσοφία της. Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Κροατία».

Για τη φετινή εικόνα που έχει αποκομίσει από τη Ριέκα:

«Είναι έμπειρη ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είχε καλή παρουσία κόντρα στην Χιμπέρνιαν και πήρε την πρόκριση. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγαλύτερο μέγεθος και ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί για τους αγώνες».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ από τη Ριέκα:

«Θα σας απογοητεύσω. Δεν θα πω τα θετικά ή αρνητικά της στοιχεία. Είμαι μεγάλος φαν της ομάδας. Είναι η ομάδα της πόλης μου. Δεν θα πω τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ. Την υποστηρίζω και θα την υποστηρίζω. Δεν θα δώσω… tips πάνω σ’ αυτό το κομμάτι».

Για τον ΠΑΟΚ και αν είχε εικόνα από τους αγώνες με την Μποέμιανς:

«Παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ. Έχω εικόνα. Δεν είδα τους αγώνες με την Μποέμιανς. Είναι φιλική ομάδα για εμένα ο ΠΑΟΚ. Όσο ήμουν τεχνικός διευθυντής στη Ριέκα, παραχωρήσαμε στον ΠΑΟΚ τον Λέοβατς και τον Τσόλακ. Τρέφω σεβασμό προς τον ΠΑΟΚ».

Για το ότι έφυγε από τη Ριέκα:

«Τα πέτυχα όλα με τη Ριέκα στα 8 χρόνια που ήμουν τεχνικός διευθυντής. Χρειαζόμουν ένα διάλειμμα. Είμαι σε μια όμορφη χώρα, σε μια ομάδα με ενδιαφέρον πρότζεκτ. Πιθανώς κάποια στιγμή να επιστρέψω στη Ριέκα».

Για το ότι ο πρώτος αγώνας θα είναι στη Θεσσαλονίκη και ο δεύτερος στην Κροατία:

«Ο ΠΑΟΚ έχει καταπληκτική ποιότητα. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο μπάτζετ. Το φυσιολογικό είναι να περάσει ο ΠΑΟΚ. Μπορεί να αγοράσει οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή της Ριέκα, όποια μέρα θέλει, εφόσον το θέλει. Το πρώτο ματς θα είναι πολύ σημαντικό. Θα είναι πολύ σημαντικό για τη Ριέκα να… επιβιώσει στην Τούμπα, σ’ ένα πολύ δύσκολο κοινό που δημιουργεί δυνατή ατμόσφαιρα. Καλή τύχη στον ΠΑΟΚ, αλλά επιτρέψτε μου να το ευχηθώ μετά τους αγώνες με τη Ριέκα…».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.