Αστόρι: Ιατρικό λάθος ο θάνατός του, καταδικάστηκε ο προσωπικός του γιατρός!

Metrosport Team06 Αυγούστου 2021

Ο θάνατος του Νταβίντε Αστόρι τον Μάρτιο του 2018 βύθισε στο πένθος την Φιορεντίνα, την Ιταλία και το σύνολο του ποδοσφαιρικού κόσμου. Ο αρχηγός των «Βιόλα» άφησε την τελευταία του πνοή στη διάρκεια του ύπνου του λόγω καρδιακού προβλήματος, για το οποίο εύθυνεται τελικά ο γιατρός, Τζόρτζιο Γκαλάντι, που τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 1 έτους. Η έφεση που κατέθεσε και εξετάστηκε δεν άλλαξε την κατάσταση. 

Το δικαστήριο της Φλωρεντίας αποφάσισε πως ο γιατρός έκανε λάθος εκτίμηση και αν είχε προσέξει το πρόβλημα του Αστόρι στην καρδιά, θα είχε αποφευχθεί ο θάνατος του.

Ο δικαστής, Άντζελο Αντόνιο Πετσούτι, είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της διαδικασίας: «Με τη συμπεριφορά του, ο κατηγορούμενος απέτρεψε τη διαπίστωση της νόσου, αφού παρέλειψε την πρώτη απαραίτητη πράξη».

Ο δικηγόρος του γιατρού, Σίγκφριντ Φένις, υποστήριξε: «Το επιχείρημα του Πετσούτι πως αν είχε διακοπεί η αθλητική δραστηριότητα του Αστόρι, τότε το καρδιακό του πρόβλημα θα είχε βελτιωθεί και θα είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο της καρδιακής προσβολής είναι λάθος. Αυτό το επιχείρημα δεν είναι αποδεκτό, δεν ισχύει. Αν πραγματοποιούταν μια σωστή διάγνωση στο τέλος όλων των απαραίτητων ερευνών, θα συνεπαγόταν την εγκατάσταση ενός συστήματος απινίδωσης και αυτό θα απέκλειε το θάνατο του παίκτη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.