ΕΦΚΑ: 196.000 επαγγελματίες θα πληρώσουν επιπλέον εισφορές κατά το επόμενο εξάμηνο

Metrosport Team04 Αυγούστου 2021

Στο τέλος Αυγούστου θα πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη από τις έξι συνολικά δόσεις των επιπλέον ασφαλιστικών εισφορών του 2020, περίπου 196.000 ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ που είχαν το περασμένο έτος παράλληλη απασχόληση (μισθωτή εργασία και μπλοκάκι).

Με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολουμένων και Αγροτών με παράλληλη μισθωτή εργασία για το έτος 2020, προέκυψαν χρεωστικά υπόλοιπα για 196.000 επαγγελματίες, ενώ άλλοι 69.100 έχουν πιστωτικό υπόλοιπο (επιστροφή εισφορών) ή μηδενικό.

Τα σχετικά ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί και είναι προσβάσιμα μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Εισφορές Μη Μισθωτών e-ΕΦΚΑ» στην ιστοσελίδα www.efka.gr.gov.gr και η ταυτοποίηση χρήστη γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ.

Κατά την εφαρμογή του νέου εισφοροδοτικού πλαισίου, αξιοποιήθηκαν Πληροφοριακά Συστήματα Φορέων και η δήλωση των ασφαλισμένων στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Αίτηση – Δήλωση επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας» προκειμένου να προσδιοριστούν οι ασφαλισμένοι με παράλληλη μισθωτή απασχόληση, καθώς και τα πρόσωπα που είχαν υπαχθεί στο ασφαλιστικό καθεστώς αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Παράλληλα, τέθηκε σε αναστολή η έκδοση των ειδοποιητηρίων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών έτους 2020 μέχρι τη λήψη των δεδομένων.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.