Η παράδοση του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη στις 3 Αυγούστου

Metrosport Team03 Αυγούστου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Η παράδοση του ΠΑΟΚ στις 3 Αυγούστου είναι μοιρασμένη, καθώς σαν σήμερα έχει αγωνιστεί άλλες δύο φορές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καταφέρνοντας να νικήσει και να ηττηθεί ισάριθμες φορές, με κοινό παρονομαστή την έδρα του.

Τη σεζόν 2016/17 ο Δικέφαλος του Βορρά συναντήθηκε με τον Άγιαξ στον Τρίτο Προκριματικό του Champions League. Στον πρώτο αγώνα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες ( 1-1 ), στον επαναληπτικό ( 03/8 ) στο γήπεδο της Τούμπας ο "Αίαντας" κατάφερε να κάνει την ανατροπή στην αναμέτρηση, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να δίνει τότε το προβάδισμα στο 4' λεπτό.

Ένα χρόνο αργότερα ( 2017/18 ), αυτή τη φορά στο Τρίτο Προκριματικό του Europa League, ΠΑΟΚ και Ολιμπίκ Ντόνετσκ διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους. Στην πρώτη αναμέτρηση το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες ( 1-1 ). Στην Ελλάδα ( 03/8 ) οι γηπεδούχοι αυτή τη φορά επικράτησαν επί της ουκρανικής ομάδας με σκορ 2-0 και προκρίθηκαν στα play-off. Με τη συνέχεια να μην είναι ανάλογη, με την Έστερσουντ να αποκλείει το Δικέφαλο.

Σήμερα ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται για πρώτη φορά εκτός έδρας στις 03/8, απέναντί του η Μποέμιανς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.