Άρης: Κυνηγά καρέ συμφωνιών

Μάνος Χατζάκης22 Ιουνίου 2021

Ίδιο παραμένει πάνω-κάτω το μοτίβο, όσον αφορά τις επικείμενες προσθήκες στο ρόστερ. Οι όποιες εξελίξεις μεταφέρονται για το επόμενο 10ήμερο, ωστόσο οι προτεραιότητες παραμένουν συγκεκριμένες. Οι «κιτρινόμαυροι» αναζητούν στόπερ, αμυντικό μέσο, αριστερό πλάγιο χαφ και επιτελικό χαφ, ενώ η απόκτηση φορ παρουσιάζει ελαφρώς διαφορετικά δεδομένα.

Διαπραγματεύσεις γίνονται, όπως είναι αντιληπτό, με διψήφιο αριθμό ποδοσφαιριστών, καθώς υπάρχουν δυο-τρεις επιλογές σε κάθε «επίμαχη» θέση.

Ευχής έργο θα ήταν, αν στην εβδομάδα που διανύουμε, η ΠΑΕ έφτανε κοντά σε συμφωνία με καρέ ποδοσφαιριστών. Αυτός είναι ο στόχος των ανθρώπων της εταιρίας, οι οποίοι είναι συνεχώς στα τηλέφωνα και τα e-mails με ατζέντηδες.

Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να «έκλειναν» εκείνοι που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, αποτελώντας τις «βασικές» επιλογές. Ακόμη κι αν δεν συμβεί, όμως, υπάρχουν εναλλακτικές.

Στο χρονικό σημείο, που είμαστε, η συμφωνία με στόπερ είναι προαπαιτούμενο, ανεξαρτήτως τι θα συμβεί με το μέλλον του Λίντσεϊ Ροζ, ο οποίος είναι σε φάση αποθεραπείας από τον τραυματισμό του.

Το ίδιο ισχύει και με τον πλάγιο χαφ, ο οποίος προορίζεται για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Ανάλογη είναι η κατάσταση και με τον αμυντικό μέσο, καθώς ο Τζέγκο θέλει χρόνο, ο Σάσα παραμένει καθηλωμένος στη Βραζιλία, ελέω Covid-19, ο Κάτσε είναι υπ' ατμόν και ο μοναδικός διαθέσιμος -στην προετοιμασία- είναι ο Ματίγια.

Αξιοσημείωτο θεωρείται το γεγονός ότι αυξήθηκε ο βαθμός σημασίας εύρεσης play maker. Οι «κιτρινόμαυροι» αναζητούσαν οργανωτή, αλλά δεν τον είχαν θέση σε πρώτο πλάνο, αντιθέτως έψαχναν μετ' επιτάσεως φορ περιοχής. Πλέον, η ενίσχυση στη θέση «10» κρίνεται επιτακτική και ήδη γίνονται οι σχετικές επαφές.

Υπομονή για το «κουτί»

Προφανώς και δεν έχει αλλάξει η πραγματικότητα, που θέλει τον Άρη να κυνηγά επιθετικό κρούσης. Απλώς, το θέμα παρουσιάζει στασιμότητα για δύο λόγους. Αφενός, γιατί ακόμη υπάρχει ο Μήτρογλου, ο οποίος μοιάζει διατεθειμένος να παραμείνει κανονικά στην ομάδα και αφετέρου οι Θεσσαλονικείς θέλουν να πέσουν... διάνα στη συγκεκριμένη θέση, οπότε οι διαπραγματεύσεις χρειάζονται περισσότερο χρόνο, λόγω συνθηκών.

Και όπου «συνθήκες» βάλτε την απόφαση του CAS και την επιθυμία της ομάδας να φέρει δυνατό όνομα, το οποίο θα προκαλέσει αίσθηση. Το ερώτημα, που δεν μπορεί να απαντηθεί άμεσα, είναι ποια πολιτική θα εφαρμόσουν οι «κιτρινόμαυροι», αν οι τρεις επιθετικοί (Μάνος, Μήτρογλου, Λόπεθ) διατηρηθούν ακλόνητοι. Παρόλα αυτά, η προσπάθεια για συμφωνία με φορ είναι εντατική κι αυτό δεν αλλάζει.

*Σκόπιμα δεν αναφέραμε τον Λερίν Ντουάρτε στις διαθέσιμες επιλογές στον άξονα. Ο Ολλανδός είναι κανονικά στα 3-5 Πηγάδια, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ούτε ότι θα είναι απολύτως έτοιμος για δράση, ούτε ότι, ακόμη κι αν είναι έτοιμος, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη της τεχνικής ηγεσίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.