Greek Mafia: Γι’ αυτό πήγε τον φάκελο στον Άρειο Πάγο ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Metrosport Team20 Μαΐου 2021

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρέδωσε ο ίδιος τον φάκελο «Greek Mafia» στον Άρειο Πάγο, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο. Ποια σημειολογία ωστόσο έχει η παράδοσή του από τον ίδιο, όπως όμως και το timing αυτής της κίνησης;

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χρυσοχοΐδης παρέδωσε φάκελο με 500 ονόματα σκληρών ποινικών στον Άρειο Πάγο με αδικήματα όπως «συμβόλαια θανάτου», εκβιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών, εμπόριο όπλων και trafficking.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Open, πρόκειται για κυβερνητική πρωτοβουλία, όχι αποκλειστική του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που θα έχει και συνέχεια με παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και επί των ποινών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι αστυνομικοί λόγω ατιμωρησίας συναντούν μπροστά τους επανειλημμένα τα ίδια πρόσωπα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει διασύνδεση εγκληματικών ομάδων, αλλά και προσώπων που τα (τουλάχιστον) τελευταία 10 χρόνια πρωταγωνιστούν στη «νύχτα» με τζίρο εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ευελπιστούν πως με την παράδοση του φακέλου θα διευκολυνθεί το έργο της Δικαιοσύνης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.