Το αποτέλεσμα του τελικού θα βγάλει το πρόσημο της σεζόν για τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης18 Μαΐου 2021

Πέρα από το όποιο... στατιστικό ενδιαφέρον θα μπορούσε να βρει κάποιος στην ήττα του από τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και στο ξέσπασμα του Γκαρσία που όντως είναι ένα θέμα -και μάλιστα σοβαρό- αλλά όχι για να αναλυθεί, να εξεταστεί και να επιχειρηθεί να ερμηνευτεί σε αυτή τη χρονική στιγμή, ήταν ξεκάθαρα διαδικαστικού χαρακτήρα η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ για τον ΠΑΟΚ.

Εξάλλου, είχε ήδη κατακτήσει τον -ελάχιστο είναι η αλήθεια- στόχο της δεύτερης θέσης και με δεδομένη την συμμετοχή του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ήταν απολύτως φυσιολογικό να μην σκέφτεται τίποτε άλλο, άρα ούτε τον Αστέρα, εκτός από τον Ολυμπιακό και τη μεταξύ τους αναμέτρηση το Σάββατο.

Κακά τα ψέματα, αυτό είναι το... ζουμί, πλέον, για τον ΠΑΟΚ. Ο τελικός είναι που θα κρίνει αν η σεζόν θα τελειώσει μες τη... μετριότητα, ή αν θα έχει ένα happy end, ικανότατο για να αλλάξει την ψυχολογία, να συμβάλλει καταλυτικά προκειμένου ο απολογισμός να έχει θετικό πρόσημο, να υποβοηθήσει τον σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Εξαρτώνται πολλά για τον ΠΑΟΚ από την έκβαση του τελικού. Είναι άλλο πράγμα να λήξει η σεζόν με έναν τίτλο και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και άλλο να λήξει μόνο με τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Ενας τίτλος είναι πάντα κάτι πολύ σημαντικό για τις ομάδες κορυφής, ακόμη κι αν δεν είναι το πρωτάθλημα. Είναι ένα στοιχείο που τους επιτρέπει να αισθανθούν ότι πήγαν καλά τα πράγματα, το ίδιο να αισθανθεί κι ο κόσμος τους, ακόμη κι αν περίμενε περισσότερα...

Κι επειδή για τον ΠΑΟΚ μιλάμε, αν στην ανατροπή των δεδομένων για το πρωτάθλημα από την έναρξη των πλέι και μετά, έρθει να προστεθεί και η κατάκτηση του κυπέλλου, λίγοι θα είναι αυτοί που θα σταθούν για να συζητούν και να σχολιάζουν αρνητικά την απώλεια του πρωταθλήματος.

Μπορεί να διατηρηθεί, και δεν θα είναι παράλογο, η συζήτηση για τα λάθη που αποδυνάμωσαν τον ΠΑΟΚ αυτή την σεζόν και τον έφεραν στη δύσκολη θέση να διατρέχει τον κίνδυνο χαμηλότερα να τερματίσει στο πρωτάθλημα και να μην είναι καν στον τελικό του κυπέλλου, όμως, το ντεμαράζ έχει αλλάξει κατά πολύ την ψυχολογία και τα συναισθήματα και θα τα αλλάξει ακόμη πιο πολύ αν νικήσει τον Ολυμπιακό.

Αλλωστε, η τελευταία εικόνα είναι που μένει και σε ό,τι αφορά στον ΠΑΟΚ, η δική του τελευταία εικόνα, αυτή των πλέι οφ, δηλαδή, έχει κλείσει πολλές πληγές και έχει βοηθήσει ώστε να υπάρχει μια εντελώς διαφορετική αμτόσφαιρα.

Παρόλα αυτά, όπως και παραπάνω αναφέρθηκε, καταλύτης για το αποτέλεσμα που θα βγει ως προς τον τελικό απολογισμό, είναι αν το Σάββατο θα στεφθεί κυπελλούχος ή όχι...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.