Θεσσαλονίκη: Εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού -Επιστρέφει ο εφιάλτης του Νοεμβρίου;

Metrosport Team03 Μαρτίου 2021

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η κατακόρυφη άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο ΕΟΔΥ για τη Θεσσαλονίκη.  

Την σταδιακή εδώ και λίγες εβδομάδες αύξηση των κρουσμάτων, διαδέχθηκε μια... έκρηξη, με τους ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό να ξεπερνούν τους 300 για πρώτη φορά μέσα στο 2021, ενώ τέσσερις μέρες πριν, στις 26 Φεβρουαρίου, τα κρούσματα ήταν... 150.

Οπως είναι φυσικό, επανήλθε το θέμα της ανεπάρκειας των μέτρων, το οποίο πολλοί από τους επιστήμονες θέτουν εδώ και αρκετό καιρό -και για τη Θεσσαλονίκη. 

Είναι γνωστό, άλλωστε, από πληροφορίες που υπάρχουν ότι η περίπτωση της Θεσσαλονίκης έχει διχάσει εσχάτως την επιτροπή των επιστημόνων, καθώς κάποια από τα μέλη της προτείνουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα αυστηρότερα μέτρα, με κλείσιμο και της δια ζώσης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, προκειμένου να μην ξαναμπεί η πόλη στη δίνη της πανδημίας, όπως τον περασμένο Νοέμβριο. 

Οι επιστήμονες παρατηρούν με πολύ μεγάλο προβληματισμό την αύξηση στο επίπεδο των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και τις μεταλλάξεις, ειδικά τη νοτιοαφρικανική, αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, πάνω από το 40% των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη αφορούν πλέον στη βρετανική μετάλλαξη

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.