Κάθε… Φλεβάρης και υπολογισμοί

Metrosport Team10 Φεβρουαρίου 2021

Ο Αρης είχε τη δυνατότητα να γράψει διαφορετικά την ιστορία της φετινής αγωνιστικής παρουσίας του, αν ήταν στοιχειωδώς αποτελεσματικός στα εντός έδρας παιχνίδι που έδωσε εντός του 2021. Δεν το έκανε, η ήττα από το Λαύριο τον έβαλε σε μπελάδες και όπως συνηθίζεται εδώ και τρία χρόνια, άρχισαν και πάλι οι υπολογισμοί τον μήνα Φεβρουάριο με φόντο την αγωνιστική επιβίωση της ομάδας. 

Ακόμη και στο ενδεχόμενο νίκης επί του Λαυρίου, ο Αρης δεν θα προχωρούσε σε αναπροσαρμογή αγωνιστικών στόχων σίγουρα όμως θα αποκτούσε τη δυνατότητα διαχείρισης με περισσότερο ηρεμία τους αγώνες που ακολουθούν. Γιατί θα είχε φτάσει τις πέντε νίκες στη σεζόν και απλά θα έπρεπε να αξιοποιήσει την έδρα του για να αποφύγει τις κακοτοπιές έως το τέλος της χρονιάς. Συνέβη το αντίθετο, πλέον η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν ήταν τυχαίες οι τοποθετήσεις του Σάββα Καμπερίδη μετά τον αγώνα με το Λαύριο.

 Οι «κίτρινοι» θα πρέπει να βρουν τουλάχιστον τρεις εντός έδρας νίκες στα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια που απομένουν απέναντι σε Ιωνικό, Λάρισα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ούτως ώστε να είναι οι απόλυτοι ρυθμιστές της αγωνιστικής μοίρας τους. Διότι, η ευρεία νίκη επί του Μεσολογγίου τους έδωσε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, το οποίο θα αποκτήσουν απέναντι και στη Λάρισα, εφόσον κερδίσουν τη θεσσαλική ομάδα στο Nick Galis Hall. Σε διαφορετική περίπτωση, θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των υπολοίπων, εκτός κι αν βρουν εκτός έδρας νίκη σ’ ένα πρόγραμμα δύσκολων αγώνων απέναντι σε Ηρακλή, Παναθηναϊκό, Προμηθέας Πατρών, Κολοσσό Ρόδου και Περιστέρι.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η προετοιμασία ενόψει της επανέναρξης του Πρωταθλήματος θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα καθώς οι ξένοι παίκτες εξασφάλισαν άδεια έως και την ερχόμενη Κυριακή. Το θετικό για τους «κίτρινους» είναι ότι ο Μίλαν Μιλόσεβιτς δεν θα ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής Βοσνίας για τους προκριματικούς αγώνες του Eurobasket 2022. Κι αυτό είναι λογικό καθώς ο Βόσνιος φόργουορντ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα, πέραν των αγώνων που έχασε, δεν προπονείται με την ομάδα εδώ και περίπου δύο μήνες και λόγω αυτού του τραυματισμού ζήτησε από την ομοσπονδία της χώρας του να μην αγωνιστεί στα παιχνίδια καθώς η χώρα του ήδη εξασφάλισε θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιβαρυνθεί η κατάσταση του Μιλόσεβιτς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.