Δεν το είδαμε πρώτη φορά...

Γιώργος Ζαΐρης08 Φεβρουαρίου 2021

Μια ισοπαλία που ουσιαστικά λογίζεται ως ήττα έφερε ο ΠΑΟΚ. Μπορεί η δεύτερη θέση να μην δίνει ένα καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι τιμητικό για την επένδυση Σαββίδη να παλεύεις πλέον και με αυτόν τον Παναθηναϊκό, τον Αρη και την ΑΕΚ για το πώς θα μπεις στα πλέι οφ και σε ποια θέση από τις πρώτες έξι θα είσαι. Χθες δεν πέσαμε από τα σύννεφα σε ότι αφορά τα ατομικά λάθη και την γενικότερη συμπεριφορά της άμυνας. Μπορεί επιθετικά ο ΠΑΟΚ να έχει βελτιωθεί, να επιτίθεται ορθόδοξα, να κάνει φάσεις, να πιέζει και να βρίσκει γκολ, αλλά η αμυντική του συμπεριφορά απογοητεύει.

Για ένα ακόμη ματς ο Ελ Καντουρί κρεμά την ομάδα, για ένα ακόμη ματς ο αντίπαλος σκοράρει εκμεταλλευόμενος αργές επιστροφές και κακές τοποθετήσεις. Δεν είναι μόνο τα πρόσωπα αλλά και η νοοτροπία και αυτό πρέπει να αλλάξει ο Γκαρσία. Και αν δεν μπορεί να το διορθώσει άμεσα, τουλάχιστον να γνωρίζει με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ποια θα είναι η συνταγή με την οποία πρέπει να πορευτεί και σε ποιους μπορεί να στηριχθεί. Πάντως ο 35άρης Βιεϊρίνια μια χαρά παίκτης είναι και μακάρι αυτή τη φλόγα να την είχαν και άλλοι.

Οπως και το πείσμα του Ουάρντα. Ενας ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, ο Σλίβκα «κατάπιε» Καντουρί και Σβαμπ που δεν πρόσφεραν απολύτως τίποτε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Φυσικά και ο Καγκάβα έχει ποιότητα και το είδαμε, φυσικά και επιθετικά ο ΠΑΟΚ πείθει αλλά το «να βάλουμε ένα γκολ περισσότερο από αυτά που θα δεχθούμε» πολλές φορές δεν αρκεί. Δεν ξέρω αν φταίει και το ότι κάποιοι παίκτες αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς αφού απουσιάζει το αντίπαλο δέος στη θέση τους αλλά αυτό είναι εις βάρος της ομάδας. Φυσικά πάντα ο καλύτερος είναι αυτός που δεν παίζει αλλά σε ορισμένες θέσεις κοιτάζοντας στον πάγκο ο προπονητής διακρίνει πως δεν έχει επιλογές. Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.