Δεν.... κρατιέται ο Μήτρογλου

Γιώργος Στράντζαλης28 Ιανουαρίου 2021

Ορεξάτος και… ασυγκράτητος. Έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τον Κώστα Μήτρογλου βλέποντας τον στην πρώτη του προπόνηση, χθες, με τα Κιτρινόμαυρα. Ο Έλληνας επιθετικός, στην πρώτη του παρουσία στο «Κλεάνθης Βικελίδης», είδε τη τη νέα του ομάδα να κερδίζει με 1-0 και να πανηγυρίζει τη δεύτερη σερί νίκη της σε διάστημα τριών ημερών. Αυτό που θέλει και προσδοκά να πετύχει μέσα από τη δουλειά του στο Νέο Ρύσιο είναι, το προχθεσινό ματς, να είναι το πρώτο και τελευταίο που είδε από την κερκίδα! Ο Μήτρογλου συμμετείχε σε όλο το ομαδικό πρόγραμμα και, όπως λένε όσοι ήταν παρόντες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άρη, ήταν αρκετά ευδιάθετος και οι κινήσεις του πρόδιδαν την όρεξη που έχει για ουσιαστική επιστροφή στη δράση. Θέλει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Αυτό είναι μεγαλύτερό του κίνητρο.

Πριν από το προπονητικό πρόγραμμα είχε μία σύντομη συνομιλία και με τον Άκη Μάντζιο. Ο τελευταίος, πέρα από τα αγωνιστικά ζητήματα που συζήτησαν, θα αξιολογήσει την αγωνιστική κατάστασή του και μέσα από τις επόμενες προπονήσεις θα αποφασίσει για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί ούτως ώστε να ενσωματωθεί στην ομάδα. Πάντως, στις προθέσεις, τόσο του παίκτη όσο και του 51χρονου τεχνικού, είναι (άμεσα) να ανεβάσει ρυθμούς με την προοπτική να μπει στο πλάνο. Αυτό δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και στο ματς Κυπέλλου, την επόμενη Πέμπτη στην Τρίπολη. Αν και η παρουσία του Μήτρογλου στην αποστολή του σαββατιάτικου αγώνα στην Αρκαδία δεν είναι ένα ενδεχόμενο που μπορεί να αποκλειστεί, αλλά από την άλλη θα θεωρηθεί (και) έκπληξη.

Αυτό που κάνει πάντως τους ανθρώπους του Άρη να αισιοδοξούν για την πιο άμεση ενσωμάτωσή του είναι τα αποτελέσματα των εργομετρικών του εξετάσεων, τα οποία είναι καλύτερα από αυτά που περίμεναν. Ασφαλώς ο Μήτρογλου χρειάζεται χρόνο ώστε να φτάσει στα απαιτούμενα επίπεδα αγωνιστικού ρυθμού, έχει να παίξει σε επίσημο παιχνίδι από τον περασμένο Μάρτιο. Από την άλλη όμως η εμπειρία, η ποιότητα και κυρίως η θέληση και τα κίνητρα του Έλληνα επιθετικού για να επιστρέψει στο γήπεδο και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, είναι αυτά που ισορροπούν κάπως την κατάσταση. Άλλωστε, στο διάστημα που ήταν εκτός πλάνων της Μαρσέιγ, ο Μήτρογλου δεν… καθόταν. Το αντίθετο. Συμμετείχαν κανονικά στις προπονήσεις της γαλλικής ομάδας, συν τις ατομικές προπονήσεις που έκανε για να διατηρείται σε top επίπεδο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.