Ο δικός του κανόνας

Γιώργος Στράντζαλης27 Ιανουαρίου 2021

Τρεις νίκες σε διάστημα μίας εβδομάδας συμπλήρωσε ο Άρης, κλείνοντας μια και καλή την (κακή) παρένθεση που είχε ανοίξει με τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα. 

Το 1-0 επί της ΑΕΛ διατήρησε τους Κιτρινόμαυρους στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας κι αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στο τέλος της ημέρας. Γιατί και 5-0 να κέρδιζαν πάλι τρεις βαθμούς θα έπαιρναν, δίχως αυτό να αναιρεί ασφαλώς ότι σ’ ένα ακόμη παιχνίδι η ομάδα «πέταξε» στα σκουπίδια τη δυνατότητα να τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο τον αντίπαλο. 

Δεν αξιοποίησε το καλό της διάστημα με αποτέλεσμα στο β’ ημίχρονο να «αγκομαχήσει» και να βασιστεί κυρίως στην εξαιρετική αμυντική της λειτουργία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απειλήθηκε από την ΑΕΛ. Οι Θεσσαλοί ναι μεν ήταν πιο επιθετικοί στο β’ ημίχρονο, έπειτα από το απόλυτα παθητικό παιχνίδι τους στο α’ μέρος, αλλά κλασσική φάση δεν έκαναν.

Ο Άρης, όπως και στη Ριζούπολη, παρουσίασε δύο αγωνιστικά πρόσωπα/ Στο πρώτο ημίχρονο είχε «καθαρές» φάσεις (τις βρήκε ακόμα και όταν δεν είχε ρυθμό) για να αποκτήσει σκορ ασφαλείας, αλλά δεν τις αξιοποίησε, ενώ στο δεύτερο μέρος και ειδικά όσο κυλούσε ο χρόνος και τα πόδια γινόντουσαν πιο βαριά, κυριάρχησε περισσότερο το αίσθημα της επιβίωσης και της διαφύλαξης του 1-0. 

Τελικά το γκολ του αμυντικού Λίντσεϊ Ροζ αποδείχθηκε καταλυτικό, όπως και στη Ριζούπολη που πάλι τη λύση έδωσε ένας αμυντικός (Ιωάννου), από την άλλη όμως επιβεβαιώθηκε ξανά και ο φετινός κανόνας του Άρη. Όποτε προηγείται στο σκορ δεν χάνει ούτε βαθμό! Εχθές ήταν το 11ο φετινό παιχνίδι που συνέβη αυτό.

Προφανώς με την ενσωμάτωση του Κώστα Μήτρογλου, καλλιεργείται η προσδοκία ότι ο Άρης θα αποκτήσει την αποτελεσματικότητα στις φάσεις που δημιουργεί και θα «καθαρίζει» τα παιχνίδια στα δικά του καλά διάστημα τα οποία έχει κάθε φορά. Σαν το χθεσινό πρώτο ημίχρονο, ή το πρώτο ημίχρονο στη Ριζούπολη όπου βρήκε τουλάχιστον πέντε καθαρές ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς, αλλά δεν τις αξιοποίησε. 

Γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε και η υπέρβαση με τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει έρθει πιο ορεξάτος απ’ ότι πιστεύουν οι περισσότεροι και (κυρίως) σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτό έδειξαν οι μετρήσεις του. Τα υπόλοιπα θα περιμένουμε να τα δούμε στο γήπεδο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.