Ο Πάμπλο προσπαθεί να ξεδιαλύνει τη θολούρα

Δημήτρης Μπούζας22 Ιανουαρίου 2021

Προκρίθηκε «διά περιπάτου» στον επόμενο γύρο ο Δικέφαλος, πραγματοποιώντας μια έξοχη εμφάνιση που θα μπορούσες να την χαρακτηρίσεις ένα σοβαρό βήμα (αν όχι άλμα) βελτίωσης κι επιβεβαίωσης, ότι ο νέος κόουτς έχει καταφέρει να βρει τα «ζύγια του» και κινείται με μεγαλύτερη ευχέρια σε σωστές διερευνήσεις και εκτιμήσεις, στην προσπάθεια του να συναρμολογήσει και να βρει λύσεις μέσα από ένα ρόστερ που δέχθηκε πολλαπλά πλήγματα. 

Ο Πάμπλο τολμά, δοκιμάζει, δίνει και παίρνει ευκαιρίες σε μια αέναη προσπάθεια να ξεδιαλύνει τη θολούρα και να στήσει μια ομάδα αξιόμαχη με σταθερές βάσεις και συμπεριφορές. Αυτό το τελευταίο είναι ολοφάνερο και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Και το κάνει ο «Κανάριο» χωρίς βοήθειες που θα έπρεπε να έχει. 

Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να αναφερθούμε σε όσα απίθανα και ασόβαρα παρατηρούνται σε μια επιχείρηση με πρωταγωνιστή τον απίστευτο Γερμανό τεχνικό διευθυντή, ο οποίος με ακατανόητες και αναιτιολόγητες μέχρι και απερίσκεπτες συμπεριφορές, έχει προκαλέσει αναταραχές και προβληματισμούς στον κόσμο. Όπως επίσης δεν θα ασχοληθούμε και με την αντίστοιχη επιχείρηση των γνωστών αβανταδόρων που συγκαλύπτουν τα ανομολόγητα και σπρώχνουν επί μονίμου βάσεως τα μεγάλα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. 

Αρνητές, μηδενιστές, στραβοστόμηδες και σιτιζόμενοι, μοιράζουν ανενόχλητοι τα συγχωροχάρτια, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο. Αποστρέφουμε λοιπόν το πρόσωπο μας από όλους αυτούς για να επικεντρωθούμε και να απολαύσουμε την εμφάνιση με το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που παρουσίασαν οι γηπεδούχοι. Μέσα από αυτήν διαπιστώσαμε αρκετά θετικά κι ελπιδοφόρα. Είδαμε τον προσεκτικό βηματισμό του κόουτς όπως και τις παρουσίες συγκεκριμένων παικτών οι οποίοι όντας απελευθερωμένοι από άγχη και παντός είδους πιέσεις, με μια έξυπνη σύνθεση και οριοθέτηση αρμοδιοτήτων, παρουσίασαν μια απίστευτα όμορφη ποδοσφαιρική εικόνα. 

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο κουαρτέτο Τζόλη, Ουάρντα, Ζίβκοβιτς και Ελ Καντουρί. Με τον πρώτο να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό χατ – τρικ, τον δεύτερο να αποδεικνύει την υψηλού επιπέδου ποιότητα του, συγχρόνως όμως και το πόσο μεγάλη ζημιά έκαναν στον ΠΑΟΚ όλοι όσοι «συνεργάστηκαν», να τον πετούν στα σκουπίδια, με τέσσερις συνεχόμενους δανεισμούς. Ο χαρισματικός Αμρ Ουάρντα έστειλε για μια ακόμη φορά το δικό του μήνυμα. Δεν ξέρω αν το πήραν και πως το πήραν κάποιοι κι από το δικό μας συνάφι οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην απαξίωση του. Νιώθουν άραγε την ανάγκη να ζητήσουν έστω και μια απλή συγνώμη για την συμπεριφορά τους ή τον περιμένουν και πάλι στη γωνία; Κεφάτοι και καλοί μπαλαδόροι ο Ζίβκοβιτς και ο Ελ Καντουρί, είχαν σημαντική συμμετοχή στο χθεσινό εντυπωσιακό κουαρτέτο και μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους στο ξεχωριστό μήνυμα που εστάλει στον Αλέξη Κούγια. 

Το εφιαλτικό 5-0 θα ακολουθεί εφ΄όρου ζωής τον γνωστό ποινικολόγο και αντιΠΑΟΚτσή παράγοντα. Έναν εκ των πρωταγωνιστών της κατασκευασμένης ιστορίας της πολυιδιοκτησίας. Πέρασε λοιπόν σαν άνεμος ο ΠΑΟΚ και σαν εφιάλτης στην επόμενη φάση. Τώρα μπροστά του υπάρχουν δύο δύσκολα παιχνίδια (ΑΕΚ και Ολυμπιακός). Ως εκ τούτου θα απαιτηθεί ιδιαίτερη προσοχή από την ομάδα – κόουτς και παίκτες - και κατάθεση ψυχής από μέρους τους για να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν. Δεν αναφερόμαστε βέβαια σε κάποιους άλλους, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους πως θα πουλήσουν και τον Σφιντέρσκι και όποιον άλλον τους ζητήσουν (κάποιοι από αυτούς είναι ικανοί κάποια στιγμή να βγάλουν στο σφυρί και τον Τζόλη). Όσο για τους συγκαλύπτοντες (σιτιζόμενους και μη) τα τραγικά λάθη, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν φημίζεται ότι τρώει εύκολα σανό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.