Για γέλια και για κλάματα…

Αρις Νικολάκης14 Ιανουαρίου 2021

Εκθέτει. Δεν δικαιώνει τη βαθμολογία. Η εικόνα του ντέρμπι ουδόλως ανταποκρίνεται στην διαφορά των δέκα βαθμών. Με λίγα λόγια; Είναι για γέλια αυτή η απόσταση από Ολυμπιακό σε ΠΑΟΚ! Αν κι η βαθμολογία δεν διαμορφώνεται σε έναν αγώνα… Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε. Εν τούτοις ο Ολυμπιακός σε πλήρη παράταξη με όλες τις δυνάμεις τους κατέστησε αδύναμο αντίπαλο (ιδιαίτερα μετά το 45ο λεπτό) του κατατρεγμένου (από τον ίδιον του τον εαυτό) ΠΑΟΚ.


Κι είναι για κλάματα η απώλεια τόσων βαθμών του ΠΑΟΚ (με τα περισσότερα όλων λάθη στο Πρωτάθλημα). Κυρίως μάλιστα, είναι ο τρόπος της. Για να διαμορφωθεί έτσι – κι ουχί λόγω κατωτερότητας του ΠΑΟΚ - αυτή η διαφορά του με τον Ολυμπιακό. Ορθά δε, ο Πάμπλο Γκαρσία αναφέρθηκε στο θέμα αυτό. Τόνισε ξεκάθαρα πως και γιατί ο ΠΑΟΚ είναι τρίτος κι ο Ολυμπιακός πρώτος...

Η εμφάνιση των γηπεδούχων χθες, στην Τούμπα ήταν η ουσιαστικότερη τους μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα. Κατά κανόνα , τουλάχιστον. Εξαίρεση φυσικά, τα λάθη τους. Με κορυφαίο τη μοιραία έξοδο του Πασχαλάκη. Απαράδεκτη επιλογή για την κλάση του. Ναι, δε λέμε. Δεν είχε και κάλυψη. Ποιος μάρκαρε άραγε τον Μπα; Δίχως τούτο να αποτελεί ελαφρυντικό για την απόλυτη έκθεση του Πασχαλάκη!

Η διαχείριση του αγώνα χθες, στην Τούμπα από τον Πάμπλο Γκαρσία ήταν επίσης, η ουσιαστικότερη του μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα. Κατά κανόνα , τουλάχιστον. Εξαίρεση; Η επιλογή του Μουργκ αντί του Τζόλη. Κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη.

Ο «Τσε» πήρε την ταυτότητα του Μαρτίνς! Στην άμυνα «κατάπιαν» τον Ελ Αραμπί. Στο κέντρο έμειναν με τη βελόνα (ουδείς παραγνωρίζει πως κεντάνε αμφότεροι…) στο χέρι Βαλμπουενά και Φορτούνης. Στην επίθεση κούρασε τον Ολυμπιακό με την δράση του ο Κρμέτσικ. Η τακτική του δεν άφησε ακάλυπτη σπιθαμή γηπέδου!

Το 1-1 αδικεί καταφωρα τον ΠΑΟΚ. Ευνοεί αφάνταστα τον Ολυμπιακό. Συνάμα εκθέτει τον ΠΑΟΚ… Ναι, ναι έτσι όπως ακριβώς το διαβάζετε! Εκθέτει τον ΠΑΟΚ. Τα δικά του λάθη, ατομικά κι ομαδικά, διαμόρφωσαν την διαφορά των δέκα βαθμών. Αυτά τον εκτροχίασαν από τροχιά διεκδίκησης του Πρωταθλήματος. Κι όταν δόθηκε η ευκαιρία επανάκαμψης του; Την άρπαξε μεν - με πολλή μαγκιά - από τα μαλλιά αλλά… Πάλι από λάθος (ατομικό του Πασχαλάκη κι ομαδικό της άμυνας του) έμεινε με τα μαλλιά στο χέρι, δε…

Οφείλουμε πάντως, να τονίσουμε πως ο ΠΑΟΚ μετά από καιρό, μετά από πολύ καιρό «έφτιαξε» τον κόσμο του. Τον έστειλε στον έβδομο ουρανό. Δεν τον κράτησε εκεί αλλά… Εξέδωσε επιτέλους, πιστοποιητικό ανάκαμψης! Και το χάρηκε ο κόσμος του ΠΑΟΚ.

Ο Πάμπλο Γκαρσία τελικά, σκαλίζει τις στάχτες και ξαναβρίσκει εάν όχι φωτιά... Σπίθες!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.