Κρίμα! Οι ανύπαρκτοι απέδρασαν σαν λαγοί! Ο ΠΑΟΚ μπορούσε κι έπρεπε να τους πνίξει

Δημήτρης Μπούζας15 Ιανουαρίου 2021

Μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ο σχολιασμός του αγώνα από τους λεβέντες της NOVA. Οι βαθυνούστατες παρεμβάσεις και αναλύσεις τους, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα όμως στο φινάλε δεν διέφεραν σε τίποτα από μία περίεργη προσπάθεια εξισορρόπησης των εντυπώσεων.
Μοιράζοντας κατά περίεργο τρόπο στα ίσα αυτό που είδαν στον αγωνιστικό χώρο, έβαλαν στο ίδιο τσουβάλι την εμφάνιση και την απόδοση του ΠΑΟΚ με την αντίστοιχη της ομάδας των πρωτοπόρων (και με διαφορά μάλιστα) οι οποίοι ήταν απλοί παρατηρητές στο μεγαλύτερο διάστημα και στάθηκαν πολύ τυχεροί γιατί απέφυγαν μια πολύ σκληρή τιμωρία.

Κάτι τέτοιο όμως αποφεύχθηκε και ήρθε μια ισοφάριση από ένα ασυγχώρητο και πάλι λάθος. Οι πρωτοπόροι στη διάρκεια του αγώνα παρουσίασαν την εικόνα φοβισμένων λαγών. Κάτι που αποδείχθηκε στο τέλος όταν ανακουφισμένοι και λυτρωμένοι πανηγύριζαν το αποτέλεσμα που πήραν.
Ο τιτανομέγιστος λοιπόν Ολυμπιακός της προπαγάνδας και του συστήματος σε ολόκληρο το β΄ημίχρονο απλά παρακολουθούσε τον αντίπαλο του. Να σκεφτεί κανείς ότι στο 70ο λεπτό έκανε την πρώτη και τη μόνη επίσκεψη του στην αντίπαλη περιοχή. Ήταν η στιγμή που ισοφάρισε. Άλλη μία που έγινε στο πρώτο 45λεπτο και που υπήρξε η μόνη ανησυχία στους γηπεδούχους, προήλθε απο το λάθος του Κρέσπο με συνέπεια το δοκάρι τους.

Η καθολική υπεροχή των γηπεδούχων με τους περίεργους συσχετισμούς και τις προσθαφαιρέσεις αλλά και εξισορροπήσεις των εκπροσώπων της NOVA ισοπεδόθηκε. Και ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός παρουσιάστηκαν ίδιοι. Δικαίωμα τους να λένε αυτό που πιστεύουν, όπως δικαίωμα και του κόσμου του ΠΑΟΚ είναι να πιστεύει αυτό που μόνο βλέπει και που προφανώς για κάποιους άλλους λόγους δεν το βλέπουν συγκεκριμένοι σχολιαστές. Ή αν το βλέπουν το παρουσιάζουν διαφορετικά. Από τη NOVA όμως δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο. Βεβαρημένο το παρελθόν της με τις ελπίδες ότι η νέα κατάσταση «θα αλλάξει τα πράγματα» να παρουσιάζονται χλωμές έως ανύπαρκτες. Συμπερασματικά λοιπόν στο ντέρμπι εύκολα διαπιστώσαμε πόσο λίγος – έως ελάχιστος - είναι ο πρωτοπόρος μας και ποια η διαφορά του από τον βαθιά πληγωμένο από εγκλήματα των δύο τελευταίων τεχνικών διευθυντών του ΠΑΟΚ.

Οι δηλώσεις Γκαρσία μετά τον αγώνα στάθηκαν ακριβώς σε αυτό το σημείο. Ο κόουτς των γηπεδούχων τόνισε ιδιαίτερα και αναρωτήθηκε ποια είναι η διαφορά της δικής του ομάδας με αυτή που αντιμετώπισε. Παρά το γεγονός ότι η δική του δέχθηκε πολλά πλήγματα, βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και η αντίπαλη ομάδα κερδίζει βαθμούς είτε από την τύχη όπως χθες, είτε από την διαιτησία. Προχθές δημοσιεύσαμε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με στοιχεία πως έχει εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός αυτή τη μεγάλη διαφορά. Στην οποία βέβαια προσθέσαμε και τις αντίστοιχες ευθύνες στο δίδυμο Μπράνκο – Ρέμπε που έκαναν σημεία και τέρατα και απογύμνωσαν τον ΠΑΟΚ.

Σαφώς λοιπόν καλύτερος και με αυτές τις προοπτικές και συνθήκες ο ΠΑΟΚ παρά την εμμονή της NOVA να τον βάζει στο ίδιο μέγεθος και στο ίδιο ύψος με τους φοβισμένους λαγούς του λιμανιού. Ο Γκαρσία διαχειρίστηκε ορθόδοξα την όλη κατάσταση, διάβασε καλά τον αντίπαλο του. Η μόνη επιφύλαξη – προσωπική μας άποψη – η μη έγκαιρη χρησιμοποίηση του Τζόλη. Κατά τα άλλα η ομάδα κινήθηκε εξαιρετικά και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
Για τη φάση του γκολ ευθύνεται ο Πασχαλάκης. Κορυφαίος των γηπεδούχων ο Ουάρντα, με ότι σημαίνει αυτό για όλους εκείνους που «συνεργάστηκαν» να «δολοφονήσουν» τον χαρακτήρα του και να τον παραδώσουν στα πιράνχας που εκμεταλλεύτηκαν τους αλεπάλληλους δανεισμούς του. Πολύ καλός και πάλι ο Ίνγκασον. Είναι βέβαιο ότι ο Γιαννούλης έσφιξε τα δόντια και έπαιξε παρά το πρόβλημα που είχε. Σε αξιόλογο επίπεδο απόδοσης ο Σβαμπ, ο Βιεϊρίνια και ο Ελ Καντουρί. Ο Μουργκ έμεινε στάσιμος. Ο Ζίβκοβιτς βελτιώθηκε προς το τέλος. Ο Κρμέντσικ πάλεψε αλλά δεν έκανε την διαφορά. Κλείνοντας, φέρνουμε στο μυαλό μας την εικόνα των τρομαγμένων λαγών, όταν η μπάλα ύστερα απο τον κεραυνό του Τζόλη, έσπασε τα δοκάρια της εστίας του Σα.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.