Συνέντευξη σοκ για Πελεκανάκη: «O κορωνοϊός του προκάλεσε εγκάρσια μυελίτιδα και γενική παράλυση!»

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2021

Θλίψη έχει προξενήσει στον ελληνικό αθλητισμό η είδηση του θανάτου του Λεωνίδα Πελεκανάκη από κορωνοϊό σε ηλικία μόλις 58 ετών.

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Αντώνης Δημητρακόπουλος ο οποίος προέβη σε μια δήλωση-σοκ, λέγοντας πως ο Ολυμπιονίκης υπέστη εγκάρσια μυελίτιδα ως επιπλοκή του ιού!

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Ο Λεωνίδας ήταν ένα θηρίο, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις σε κανέναν από ότι φαίνεται. Είναι απίστευτο, η επιπλοκή του ιού ήταν εγκάρσια μυελίτιδα. Δηλαδή μια πάρα πολύ σπάνια επιπλοκή, που του προξένησε γενική παράλυση.

Το πάλεψε, είχαμε συνεχή επικοινωνία με τον Διευθυντή κλινικής και με την αδερφή του. Μετέπειτα παρουσίασε μικρή βελτίωση, είχε μια απώλεια οξυγόνου της τάξεως του 80% οπότε και διασωληνώθηκε. Εκεί που παρουσίασε μια μικρή βελτίωση, τον χτύπησε στα νεφρά και άρχισαν οι αιμοκαθάρσεις. Πάλι παρουσίασε μια μικρή βελτίωση, αλλά τις τελευταίες μέρες παρουσίασε υψηλό πυρετό και τον χάσαμε. Καταπληκτικός άνθρωπος, εν ενεργεία αθλητής και Ολυμπιονίκης».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.