Νίκη - βατήρας για άλμα…

Αρις Νικολάκης13 Ιανουαρίου 2021

Να μας συγχωρούν, όσοι διαφωνούν αλλά… Πέραν των τριών βαθμών και του γοήτρου η προσδοκώμενη από τον κόσμο του αποψινή νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό θα αποτελέσει και διάδρομο απογείωσης των ελπίδων του για το μέλλον. Ένα βατήρα, λέμε εμείς, για το άλμα στην επόμενη σελίδα της ιστορίας του. Στο επόμενο κεφάλαιο, για να ακριβολογούμε.

Φυσικά οι τρεις βαθμοί και το γόητρο είναι βαθιά ουσιώδη οφέλη για τον ΠΑΟΚ. Τα χρειάζεται απαραίτητα εδώ και τώρα. Θεωρούμε πάντως, ουσιωδέστερα οφέλη τις προοπτικές απογείωσης της προόδου του σε μία δημιουργική φάση της ζωής του με την προσδοκώμενη από τον κόσμο του νίκη του ΠΑΟΚ.

Η διεκδίκηση του Πρωταθλήματος είναι ένας πολύ …αχνά ορατός στόχος για τον ΠΑΟΚ. Με την προσδοκώμενη νίκη του δε θα καταστεί δε, έντονα ορατός. Θα είναι λιγότερο… αχνά ορατός. Θα είναι ορατός!

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πολύ απλά, πως θα υπάρξει ξανά μανά κίνητρο για διάκριση. Πέρα από την δημιουργία ομάδας ικανής όχι μόνο για διεκδίκηση αλλά και για κατάκτηση τίτλων… Το αγώγι ξυπνά τον αγωγιάτη!

Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα, από την άλλη, έχει και την πίεση. Οι φιλοξενούμενοι αύριο στην Τούμπα θα χάσουν πολλά περισσότερα με ήττα από όσα θα χάσουν οι γηπεδούχοι. Αυτή η διαφορά στις ζημιές από την ήττα βαραίνει τον Ολυμπιακό. Δεν ελαφραίνει τον ΠΑΟΚ. Προς Θεού, δηλαδή. Άλλο όμως, το μυαλό κι η ψυχή δίχως πίεση (το λένε κι άγχος) κι άλλο με άγχος (το λένε και πίεση).

Δεν είναι λοιπόν, ένα ακόμη ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Δεν κρίνεται μία ακόμη μάχη κορυφής. Δεν παίζεται για μία ακόμη φορά το γόητρο. Για τον ΠΑΟΚ είναι ένας αγώνας στον οποίο η νίκη – επιμένουμε εμείς – θα αποτελέσει βατήρα για άλμα προόδου. Και τι άλμα; Ταχύτερο και μεγαλύτερο από την φθορά της στασιμότητας στο παρόν…

Θα ανανεώσει (μέχρι τα όρια της αναγέννησης, όσο κι εάν ακούγεται ως υπερβολή) )τους πάντες και τα πάντα στον ΠΑΟΚ η προσδοκώμενη απόψε από τον κόσμο του νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό!

Καθώς βέβαια, μαίνονται οι μάχες στα «μέτωπα» εκτός αγωνιστικών χώρων η προσδοκώμενη από τον κόσμο του νίκη του ΠΑΟΚ, θα συμβάλλει γενικά και ψυχολογικά ειδικά στην τόνωση όσων μάχονται για τα ευρειών διαστάσεων δίκαια του. Ήτοι μετρά και για λόγους εξωαγωνιστικών εντυπώσεων η προσδοκώμενη από τον κόσμο νίκη του ΠΑΟΚ σε αυτή την περίοδο αναδημιουργίας της ομάδας του.

Και μην σας εκπλήσσει η συνεχώς επανάληψη της αναφοράς μας σε «προσδοκώμενη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ νίκη». Θέλουμε έτσι, να τονίσουμε την υποχρέωση – επειδή περί τέτοιας πρόκειται – του ΠΑΟΚ ως ομάδας… Ήτοι ως συνόλου προπονητών και παικτών, της νίκης, για να κερδίσουν πάλι, την εμπιστοσύνη του κόσμου τους την οποία απαράδεκτα έχασαν.

Με λίγα λόγια; Δε θυμόμαστε στο παρελθόν να έχει τόσα πολλά οφέλη (αγωνιστικά και μη) και δη για το μέλλον περισσότερα, παρά για το παρόν, οφέλη η προσδοκώμενη από τον κόσμο του νίκη του ΠΑΟΚ…

ΥΓ 1: Στην κηδεία του τελευταίου μέλους της 12μελούς οικογένειας του πατέρα μας δε μας επετράπη, να πάμε επειδή έγινε στη Θεσσαλονίκη. Εάν γινόταν στο Ντουμπάι θα μας επιτρεπόταν, φυσικά! Θου, Κύριε, φυλακήν το στόματι μας…

ΥΓ 2: Για να μην ξεχνιόμαστε. Όταν η τέως (συγ)Κυβέρνηση διεκδίκησε και τιμήθηκε δις με την ψήφο του ελληνικού λαού κουβέντα δεν είχε αναφέρει περί της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά μάς τη «φόρεσε»!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.