To DNA του επαναστάτη ΠΑΟΚ και η ηθική του ανωτερότητα

Δημήτρης Μπούζας13 Ιανουαρίου 2021

Κατά την ταπεινή μου άποψη  στην αναμέτρηση ΠΑΟΚΟλυμπιακού πέρα τις όποιες διεκδικήσεις σε βαθμολογικό επίπεδο, οι γηπεδούχοι έχουν επιπλέον ένα χρέος να αποδείξουν πως είναι σε θέση να υπερασπιστούν και κάποια εξωαγωνιστικά «ιερά και όσια», τα οποία έχουν παραλάβει σαν ιστορικές παρακαταθήκες από κάποιες γεννιές προκατόχων τους. Οι τελευταίοι καταθέτοντας την ψυχή τους είχαν καταφέρει να στήσουν τρόπαια και παραδόσεις που η ανάμνηση τους και μόνο, προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

Κατάφεραν να ταπεινώσουν – κόντρα σε όλους και σε όλα – το βρώμικο παρασκήνιο και να το παρουσιάσουν γυμνό στην κοινή γνώμη. Πέτυχαν με την ψυχή τους, το κουράγιο τους και τη λεβεντιά τους να αποκαθηλώσουν ψεύτικα είδωλα, να γκρεμίσουν πανίσχυρα κατεστημένα, άθλιες παράγκες και επίορκους θεσμικούς. Έτσι, έγραψαν την δική τους ξεχωριστή ιστορία. Την ιστορία του επαναστάτη, τιμωρού και εκδικητή ΠΑΟΚ, της ομάδας που ανέλαβε την τεράστια ευθύνη να αντιμετωπίσει και να αντιπαλέψει το τέρας που είχε μετατρέψει τους θεσμούς σε έναν ποδοσφαιρικό μεσαίωνα.

Για δεκαετίες ολόκληρες οι μονίμως ευνοούμενοι και χαϊδεμένοι όλων των Κυβερνήσεων και του θλιβερού συστήματος με τους επίορκους θεσμικούς, ζούσαν τον εφιάλτη της Τούμπας. Τους κοβόταν και η ανάσα με τη σκέψη πως θα έπρεπε να περάσουν τα Τέμπη. Ίσως κάποιοι να πουν και με το δίκιο τους ως ένα σημείο ότι άλλαξαν οι εποχές, όμως από την πλευρά μας υποστηρίζουμε ότι μπορεί να άλλαξαν κάπως οι εποχές, αλλά οι αρχές και οι ιστορικές παρακαταθήκες παραμένουν αναλλοίωτες ισοβίως. Θεωρώ ως εκ τούτου αναγκαίο να γίνεται υπενθύμιση ορισμένων συγκεκριμένων ιστορικών καταγραφών σε περιπτώσεις και σε στιγμές όπως αυτές που συνοδεύουν το αυριανό παιχνίδι. Κι αυτό όχι με την πρόθεση να προκαλέσουμε αντιδράσεις που θα μπορούσαν και να εκληφθούν σαν προσπάθεια φανατισμού (εντός και εκτός των παραμέτρων του αγώνα).

Το κάνουμε απλά σήμερα για έναν και μόνο λόγο: Για να καταδείξουμε το πόσο πολύτιμο είναι όσοι έχουν σήμερα την τιμή να φορούν την φανέλα του ΠΑΟΚ να γνωρίζουν, να αποδέχονται και αν είναι δυνατόν να ενστερνίζονται συνειδητά το χρέος τους να υπερασπιστούν ότι εκπροσωπεί το DNA αυτής της ομάδας. Να συνειδητοποιήσουν επίσης από τη μεριά τους πως εκτός από αυτό, έχουν και το πλεονέκτημα της ηθικής τους υπεροχής, απέναντι σε αυτούς που εκπροσωπούν την ομάδα της εύνοιας και των σκανδάλων. Δεν είναι λοιπόν μόνο το τρίβαθμο και το γόητρο στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι και άλλα το ίδιο σημαντικά και μερικά εξ αυτών και πιο πολύτιμα. 

ΥΓ1: Δεν έχει τον Θεό του ο Τριτσώνης! Ξέχασε φαίνεται τι έκανε στο περιβόητο παιχνίδι του κυπέλλου Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ το Πειραιωτάκι που είχε βάλει ο Τάσος Παπαπέτρου ως τέταρτος, στη φάση του δεύτερου γκολ και στην ανατροπή των συσχετισμών και τον ξαναέβαλε χθες και στο παίχνίδι της Τούμπας! Τόσο προκλητικός, τόσο εμετικός, τόσο στρατευμένος. Παράλληλα και ο Κλάτενμπεργκ προτίμησε έναν αμφιβόλου επιπέδου και εμπειρίας τριτοκλασάτο Ιταλό για το αυριανό παιχνίδι.

ΥΓ2: Ο αναγνώστης μας Κυριάκος Βασιλείαδης (κατά δήλωση του οπαδός του Ηρακλή) μας επισημαίνει: «Κάνω το σταυρό μου ακούγοντας να κατηγορούν τον κύριο Δρακόπουλο για κάποιες τυπικές διαδικασίες που δεν ακολουθεί. Και το κάνουν συγκεκριμένοι που ποτέ δεν τόλμησαν στους ραδιοφωνικούς σχολιασμούς τους, να ακουμπήσουν την μεγάλη πληγή δεκαετιών που υπάρχει στο σύλλογο μας. Έλεος πια».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.