ΠΑΟΚ: Σημαντική νίκη – ανάσα!

Αρις Νικολάκης12 Ιανουαρίου 2021

Μετά το ναυάγιο στο Περιστέρι, ο «δικέφαλος» έβγαλε τα …κεφάλια του ξανά στην επιφάνεια. Πήρε βαθιά ανάσα. Αν κι απειλήθηκε σοβαρά με ασφυξία! Το γεγονός όχι μόνον της αποτροπής της ασφυξίας αλλά και της σημαντικής νίκης – βαθιάς ανάσας ωφελεί σοβαρότατα την υγεία του ΠΑΟΚ.

Τολμούμε, να πούμε… και το λέμε, πως η εξέλιξη του χθεσινού αγώνα «έφτιαξε» την ψυχολογία του. Πόσο την «έφτιαξε»; Ο χρόνος θα δείξει. Σημασία και δη σημαίνουσα έχει πως δεν έσβησε η φλόγα του ΠΑΟΚ. Κι εκεί που φάνηκε πως σβήνει στο ξεκίνημα του αγώνα… Να τη φούντωσε στη συνέχεια.

Κι είναι αυτό το οποίο έλεγε – και το κατέστησε τρόπο ζωής στον ΠΑΟΚ- ο Πάμπλο Γκαρσία. Επιτρέπεται, να πέσεις. Επιβάλλεται να σηκωθείς! Ο ΠΑΟΚ έπεσε. Και με μία νίκη – ανάσα δε σηκώνεται ολοκληρωτικά. Κρατά όμως, τη φλόγα αναμμένη!

Λοιπόν, για το Α΄ ημίχρονο... Κακός ο ΠΑΟΚ! Περισσότερο κακός; Δεν έχει καν θέση στο γήπεδο. Γιατί τόσο κακός; Φταίνε οι παίκτες του. Δε χωρά συζήτηση. Φταίει κι ο προπονητής του επειδή τους επέλεξε. Ιδιαίτερα στο κέντρο… Δεν βλεπόταν! Χαφ και φορ ανασταλτικά ήταν ωσεί παρόντες.

Ήταν μάλιστα, τυχερός ο ΠΑΟΚ. Τούτο καθώς ήταν κατ’ αρχήν σε καλή ημέρα ο Πασχαλάκης. Αποσόβησε την χαριστική βολή με το 0-2 μετά την εκτέλεση του 0-1 στα πρώτα είκοσι λεπτά. Και στη συνέχεια επειδή ο Βόλος λάθεψε στη φάση του στρέιτ πέναλτι για το 1-1.

Στο Β΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν απλά, καλός. Τι άλλαξε; Ο Πάμπλο Γκαρσία διόρθωσε τις… ανορθογραφίες. Με Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια βρήκε πατήματα. Άσκησε σοβαρή πίεση.

Κατά πως φαίνεται τελικά, το συνεχές ανακάτεμα της τράπουλας… ζάλισε τα χαρτιά! Ναι, δε λέμε. Εξ ανάγκης καθίσταται υποχρεωτικό το ανακάτεμα. Όταν όμως, σε μία τράπουλα κάποια χαρτιά έχουν πολλάκις καεί… Πώς να προσδοκάς κέρδη στην παρτίδα;

Πέρα από αυτά βέβαια, οφείλουμε, να αποδεχθούμε και την γκίνια του ΠΑΟΚ. Πολλά τα λάθη… Ατομικά κι ομαδικά πολλά, πάρα πολλά. Αλλά κι έλλειψη ρέντας. Είναι που λέμε… Όταν ο Θεός δίνει αλεύρι, ο εξαποδό παίρνει το σακί!

Κατά τα άλλα;

Ο Εσίτι ήταν κι είναι λύση απελπισίας. Θα είναι… αυτοκτονίας εάν επιλεγεί και πάλι σε ρόλο «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω»!

Ο Σφιντέρσκι φιλότιμα προσπαθεί αλλά… Πόση υποστήριξη θέλει τελικά, για να βρει την αυτοπεποίθηση του;

Ο Κρέσπο δικαίωσε την… επανόρθωση του! Δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση ο Βαρέλα τον οποίο προτιμούσε επισταμένως ο προπονητής τους.

Ο Κρμέντσικ έχει… φλόγα για γκολ. Σκύλιασε, για να σκοράρει. Έδειξε καλά στοιχεία. Χρειάζεται, να τα αποδείξει πέρα από το να τα …δείξει!

Ο Μούργκ; Έπαιξε; Πότε, Πως; Που;

Ο Ζίβκοβιτς αν και διάγοντας περίοδο μη φόρμας (sic) παραμένει παίκτης ικανός για την διαφορά υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ο Περέιρα έχει καταστήσει – μέχρι σήμερα – μυστήριο την επιλογή του. Αν δεν πήρε ευκαιρίες κι αν δεν τις έχασε…

Ο Ουάρντα μπορεί, να εξελιχθεί στην κορυφαία – που λέει ο λόγος - μεταγραφή του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια!

Ο Σβαμπ επέστρεψε! Καλώς τον μι ας άργησε. Αρκεί να μην τον ψάχνουν ξανά μανά προπονητές και συμπαίκτες του.

Ο Ίνγκασον υπερβαίνει εκπληκτικά τα δεδομένα του. Ο Πασχαλάκης συνέβαλε μετά από καιρό σε νίκη. Ο Τζόλης υπερφορτώνεται με ρίσκο. Ο Ροντρίγκο απλά, υφίσταται. Κι ο Βιεϊρίνια είναι η… σπίθα για τη φλόγα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.