Κόπτσης: «Έτσι τα παιδιά θα επιστρέψουν ασφαλέστατα στα σχολεία»

Metrosport Team06 Ιανουαρίου 2021

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την επαναλειτουργία των σχολείων και τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού που λαμβάνονται.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη διαδικασία προετοιμασίας της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων:

«Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα. Είχαμε ήδη ετοιμαστεί για όλα τα σενάρια. Από χθες που ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των σχολείων είμαστε σε επικοινωνία με όλους. Θα υπάρχει καθαριότητα, αντισηπτικά, κλιμακούμενη προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών. Όπου υπάρχουν 2 ή 3 είσοδοι θα το εκμεταλλευτούμε. Το σχολείο είναι ασφαλή, τηρούνται τα ασφαλέστερα μέτρα. Είχαμε ελάχιστη διασπορά. Θεωρούμε ότι θα είμαστε ακόμη καλύτερα με τα μέτρα που λαμβάνουμε. Είμαστε σε ετοιμότητα και θα πάμε ακόμη καλύτερα. Θα γίνουν τεστ, θα γίνει μια πλατφόρμα που οι εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν ώστε να ενημερώνονται με SMS για κάνουν τα τεστ, εφόσον το επιλέξουν, για την επιστροφή στα σχολεία. Σε πολλούς Δήμους γίνονται ήδη αυτά. Θα γυρίσουν ασφαλέστατα τα παιδιά στο σχολείο με όλους τους κανόνες που προβλέπονται».

Για την κλιμακούμενη προσέλευση και αποχώρηση από τα σχολεία:

«Αυτό περιμένουμε λεπτομερώς να διευκρινιστεί ως την Πέμπτη με εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας. Το γενικό πλαίσιο είναι να έρχονται σε διαφορετικές ώρες και κάνοντας διαφορετικά διαλείμματα για να μειωθεί ο συγχρωτισμός . Οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα μετά τις ευπαθείς ομάδες».

Για την επαναλειτουργία αρχικά των Δημοτικών σχολείων:

«Δεν υπήρχε καθόλου διασπορά, παρά μόνο στους γονείς, στα Δημοτικά και στις επόμενες τάξεις. Για τα Γυμνάσια και Λύκεια υπάρχουν σενάρια. Σύντομα θα ανοίξουν όμως. Ελέγχουν οι επιστήμονες όλα τα δεδομένα και θεωρώ σύντομα θα ξεκινήσουν όλα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.