Τασούλας: «Μεγάλη κλάση ο… Μιχάλης Κρμέντσικ, αυτή είναι η θέση του»

Metrosport Team05 Ιανουαρίου 2021

Ο Θανάσης Τασούλας, πρώην πρόεδρος της Τσάσλαβ όπου θήτευσε ο Κρμέντσικ, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κοινή τους παρουσία:

«Τον ξέρω πολύ καλά και είχαμε μεγάλη εμπειρία με τον… Μιχάλη. Έτσι τον λέγαμε. Ήταν ανάμεσα σε πολλούς Έλληνες και μπορεί να θυμάται ελληνικά από τότε. Ήταν 19-20 χρονών στο Τσάσλαβ, ομάδα Β’ Εθνικής με δανεισμό από τη Βικτόρια Πλζεν. Φαινόταν ότι θα έχει εξέλιξη, ήταν πολυτέλεια για την κατηγορία. Θέλαμε να τον αγοράσουμε αλλά ήταν μεγάλο το ποσό».

Για το πως αντιμετωπίζεται στην Τσεχία η μεταγραφή:

«Έκανε ντόρο η μεταγραφή του. Είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις και γι’ αυτό τον λέγαμε Μιχάλη. Διάβασα ότι ήρθε στον ΠΑΟΚ χωρίς οψιόν. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ήρθε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ».

Για την εικόνα που έχει από τον Κρμέντσικ:

«Επειδή έχω παίξει και ποδόσφαιρο και τον έχω δει πολλές φορές και στη Μπάνικ και στη Ντούγκλα και στο Πλζεν, όπου και έπαιξε πολλά ματς, βγήκε πρώτος σκόρερ στην Τσεχία, θα πω κάτι χαρακτηριστικό: Τον θεωρούν ως δεύτερο καλύτερο επιθετικό μετά τον Πάτρικ Σικ της Λεβερκούζεν στην Τσεχία. Είχε ατυχία με τραυματισμό, ήταν να πάει στην Premier League. Έλειψε 8-10 μήνες και έμεινε στάσιμη λίγο η καριέρα του. Είχε δύο προτάσεις από την Premier League με πάνω από 10-15 εκ. ευρώ. Δεν βρέθηκε στο επίπεδο που ήταν πριν. Έχει τρομερά προσόντα αν τον αναλύσει κανείς. Ψάχνει να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν. Δεν πήρε πολλά ματς στη Μπριζ. Αν φτάσει στα προ τραυματισμού του επίπεδα, δεν υπάρχει τέτοιος ποδοσφαιριστής άλλος στην Ελλάδα».

Για τη θέση που αγωνίζεται:

«Μικρός επειδή ήταν πολύ εκρηκτικός και καλός στο ένας εναντίον ενός, έπαιζε στα άκρα. Είχε ευχέρεια στο προβάδισμα, σκόραρε με ευκολία. Όπου να τον χρησιμοποιήσει ο προπονητής μπορεί να βοηθήσει πολύ. Παίζει και με την πλάτη, είναι εκρηκτικός, δεξιά και αριστερά. Θέλει προσαρμογή. Να μην πιεστεί γιατί ο ΠΑΟΚ ψάχνει το γκολ. Να μην του προσθέσει στρες. Αν προσαρμοστεί θα προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ. Στα 27 χρόνια, τέτοια κλάση Τσέχου φορ να έρθει στην Ελλάδα, δεν το περίμενα. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ να το εκμεταλλευτούν».

Για το παρελθόν του:

«Ήταν ένα παιδί που είναι ένα χωριό έξω από το Πλζεν. Ήταν πολύ καλό παιδί. Είναι πολύ της σκληρής δουλειάς. Έτσι είναι η φύση των Τσέχων. Ο Γκαλίνοβιτς δούλευε στη Σπάρτα και πιστεύω τον ήξερε και μίλησε για τον Κρμέντσικ επειδή ξέρει το Τσέχικο ποδόσφαιρο. Είχαν παίξει σε ντέρμπι και αντίπαλοι».

Για το πως τον χρησιμοποιούσε η Πλζεν στην καλή του σεζόν:

«Ήταν ο βασικός φορ, μόνος του στην κορυφή και έβγαιναν πολλοί παίκτες από τα χαφ. Ήταν η καλύτερη εποχή της Πλζεν, έπαιξε στο Champions League».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.