Έτσι δεν πάει πουθενά

Αρις Νικολάκης05 Ιανουαρίου 2021

Φυσικά κι ο ΠΑΟΚ ήταν – και χθες - άξιος της μοίρας του αλλά… Κοιμόταν ο θεός (της μπάλας). Κοιμόταν και μάλιστα με πιζάμες. Ήτοι, του… καλού καιρού. Εάν ήταν ξύπνιος; Δε θα στερούσε τη νίκη από τον ΠΑΟΚ. Πάλι καλά πάντως, για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Θεός (της μπάλας) ξύπνησε πάνω στο νήμα του τερματισμού του αγώνα. Έκανε η Λάρισα το μοναδικό λάθος της. Κι έγινε το 1-1…

Η ισοπαλία, όσο και να είναι λυτρωτική, είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τον καλύτερο της Λάρισας αλλά μέτριο ΠΑΟΚ. Η απώλεια άλλων δυο βαθμών είναι βαθύ αγωνιστικό και ψυχολογικό πλήγμα. Ναι μεν, έκανε ευκαιρίες. Ναι, σε αυτόν τον αγώνα δε ρέταρε η μηχανή του. Μέχρι το 1-0 ( εκτέθηκε σύσσωμη η άμυνα του ΠΑΟΚ από τη μαγκιά του νεαρού) της Λάρισας τουλάχιστον, οι φιλοξενούμενοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Μετά; Ναι, ρέταρε. Έτσι άργησε να βρει ισορροπία.

Κι όσα στερήθηκε σε 94+ λεπτά (ένα γκολ…), τα βρήκε (το ένα γκολ) στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα. Έτσι είναι η ζωή. Δεν έμεινε τυχαία στην ιστορία ο μύθος του λαγού και της χελώνας από τον Αίσωπο. Αν κι ο ΠΑΟΚ προσπάθησε (ουχί επαρκώς, να τα λέμε τα πάντα, όλα) για το γκολ…

Από εκεί λοιπόν, που η δημιουργία ευκαιριών ήταν η αχίλλειος πτέρνα του ΠΑΟΚ… Αποκαλύφθηκε πως δεν είναι. Κι είναι τελικά, η αστοχία. Η έλλειψη αποτελεσματικότητας. Αρρώστια είναι για τον ΠΑΟΚ. Ανοικτή πληγή Αυτή κόστισε, κοστίζει και θα κοστίσει εάν κι εφ’ όσον δεν βρεθεί …φάρμακο! Και το φάρμακο δεν είναι μόνον ενισχύσεις αλλά κι… Αναγεννήσεις!

Το σώσιμο της παρτίδας είναι το όφελος του ΠΑΟΚ από το χθεσινό (νέο) αρνητικό αποτέλεσμα. Αναλογιστείτε τι θα γινόταν στον ΠΑΟΚ εντός, εκτός κι επί τα αυτά σε περίπτωση ήττας από την ουραγό της βαθμολογίας. Δεν γίνεται. Δίχως τούτο να σημαίνει πως… Όλα καλά.

Όχι, όχι, όχι! Είναι πολλά τα οποία δεν είναι καλά. Είναι πολλά στραβά κι ανάποδα. Δεν είναι παράλογο για την αγωνιστική κατάσταση τού ΠΑΟΚ. Είναι κρίμα κι άδικο να εξελίσσεται μία προσπάθεια για να μείνει στο «κόλπο» τίτλων και να «φτιάξει» ομάδα ικανή γι' αυτούς... Και να μην έχει αποτέλεσμα με τόσα όσα διατίθενται!

Η απώλεια τόσων ευκαιριών δεν δικαιολογείται. Είναι απόλυτα κι άκρως αδικαιολόγητη. Και δεν είναι ελαφρυντικό η δημιουργία τους. Τζάμπα κόπο έκαναν – επειδή έκαναν προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ – επί 94+ λεπτά κόντρα στη Λάρισα. Κι όσα δεν έφερε ο χρόνος τα έφερε η στιγμή.

Με δυό λόγια τελικά, ο ΠΑΟΚ δεν πάει πουθενά, έτσι!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.