Να φύγει και να μην ξανάρθει το 2020 για τον ΠΑΟΚ!

Metrosport Team31 Δεκεμβρίου 2020

Επιμέλεια: Πέτρος Παπανικολάου

Αν ισχύει πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε για τον ΠΑΟΚ κάτι τέτοιο φαίνεται πως επαληθεύτηκε στο έπακρο για το 2020. Η ήττα στο ντέρμπι με τον Άρη στις 4 Ιανουαρίου έδωσε το μήνυμα για μια πολύ δύσκολη χρονιά, με πολλές αλλαγές σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά παρά την αλλαγή προπονητή μετά το νταμπλ, και την αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας κατάφερε να κρατήσει το αήττητο για 51 συνεχόμενα παιχνίδια και για σχεδόν δυο χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πήγε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να συνεχίσει το ρεκόρ του ωστόσο η βαριά ήττα από τους κιτρινόμαυρους άλλαξε τα δεδομένα και δημιούργησε έντονες συζητήσεις εντός του συλλόγου.

Μπορεί η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα να κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη σε ντέρμπι επί την καθοδήγηση του με την ΑΕΚ, όμως στις αρχές Φεβρουαρίου ήρθε και η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για να «κατεβάσει» τον Δικέφαλο του Βορρά από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μια εβδομάδα νωρίτερα και πριν από το ματς με τον Βόλο στην Τούμπα έσκασε και η «βόμβα» από την ΕΕΑ με την εισήγηση για τον υποβιβασμό του Δικεφάλου λόγω πολυδιοκτησίας με την Ξάνθη! Οι αντιδράσεις υπήρξαν πολλές με αποκορύφωμα το περιβόητο συλλαλητήριο στην Καμάρα από τους φίλους της ομάδας με βασικό σύνθημα την δικαίωση της ομάδας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση δημιούργησε έναν νέο πόλεμο μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού με την νευρικότητα να περνάει και στο χορτάρι. Το ντέρμπι με την ομάδα του Πειραιά στις 23 Φεβρουαρίου ή θα έφερνε την ομάδα στο συν ένα και στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος ή στο μείον πέντε από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και επικράτησε το δεύτερο σενάριο με το 0-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα στην Τούμπα.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στην Ξάνθη την επόμενη εβδομάδα καθώς ο Δικέφαλος έκλεισε τον κανονικό γύρο του πρωταθλήματος στο -7 από την πρώτη θέση με την ισοπαλία στην Ακριτική πόλη. Το τελευταίο ματς πριν το lockdown ήταν ξανά με τον Ολυμπιακό αυτή την φορά για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τα δυο γρήγορα γκολ των «ερυθρόλευκων», σε συνδυασμό με την γενικότερη εξωγηπεδική κατάσταση που επικρατούσε στο σύλλογο είχαν οδηγήσει την Τούμπα σε πραγματικό καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί! Ο Δικέφαλος του Βορρά έβγαλε πάθος, και κατάφερε να γυρίσει το ματς υπέρ του.

Έτσι ακριβώς ξεκίνησαν ξανά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τον Ιούνιο με ντέρμπι ξανά με τον Ολυμπιακό για την πρώτη αγωνιστική των play off, αυτή την φορά χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω πανδημίας. Συνολικά στα play off ο Δικέφαλος μέτρησε 3 νίκες, 5 ισοπαλίες καθώς και 2 ήττες. Η ποινή που επιβλήθηκε στο μεταξύ στον ΠΑΟΚ για το θέμα πολυιδιοκτησίας ήταν το -7, ποινή που αφαιρέθηκε τελικά από το CAS και έτσι το σύνολο του Αμπέλ Φερέιρα κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση. Σε αυτό φυσικά συνετέλεσε και η άρνηση της ΑΕΚ να προσφύγει στα αρμόδια όργανα μετά και τα… ληγμένα δελτία υγείας των παικτών του ΠΑΟΚ πριν το μεταξύ τους παιχνίδι.

Η νέα σεζόν, δεν είχε πολλά περιθώρια για σκέψεις και αναλύσεις αλλά μόνο για γρήγορες αποφάσεις. Η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να κρατήσει τον Αμπέλ Φερέιρα στο τιμόνι της ενόψει και των κρίσιμων ευρωπαϊκών παιχνιδιών. Ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε σπουδαίες προκρίσεις κόντρα σε Μπεσίκτας και Μπενφίκα για να έρθει η Κράσνονταρ ως τελευταίο εμπόδιο πριν το όνειρο των ομίλων του Champions League.

Μπορεί στην Ρωσία να επήλθε η ήττα με 2-1 ωστόσο η ομάδα έδειξε πως η πρόκριση είναι στα χέρια της εφόσον δείξει ανάλογο πρόσωπο. Σε ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία ωστόσο η ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, και με νέα ήττα με 2-1 αποκλείστηκε από την συνέχεια και περιορίστηκε στο Europa League.

Τέσσερα ματς αργότερα και ενώ το πρωτάθλημα ξεκίνησε με ορισμένες γκέλες ήρθε και η αποχώρηση του Αμπέλ Φερέιρα από τον πάγκο της ομάδας. Το ματς με την Γρανάδα στην Ισπανία έμελλε να είναι και το τελευταίο του Πορτογάλου στον ΠΑΟΚ, με τον Πάμπλο Γκαρσία να αναλαμβάνει τα ηνία.

Το ξεκίνημα του Ουρουγουανού εντυπωσιακό, με 3/3 νίκες και επιθετικό ποδόσφαιρο. Η ήττα στην Λευκωσία όμως κόντρα στην Ομόνοια και ο αποκλεισμός από την συνέχεια του Europa League ενίσχυσε την άποψη πως η μεταγραφική ενίσχυση για τον ΠΑΟΚ είναι επιβεβλημένη.

Το 2020 ήρθε να κλείσει πάλι με τον Άρη και πάλι με ήττα από τους κιτρινόμαυρους, αυτή την φορά σε ένα ματς ροντέο με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Ολλανδού, Νάιχαους. Όμως το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι ήταν αυτό που έμεινε πιο πολύ με την καταγγελία-σοκ του Μάριου Σιαμπάνη για δωροδοκία του πριν από το ντέρμπι.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προξένησε νέο κύκλο αντιπαραθέσεων μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακό γεννώντας έναν νέο «πόλεμο» στους δυο συλλόγους.

Το σίγουρο είναι πως η χρονιά θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία του Δικεφάλου με πολλά γεγονότα να διαδραματίζουν τον δικό τους ρόλο σε μια εποχή καθαρά μεταβατική για τον ΠΑΟΚ. Ο νέος χρόνος καλεί ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση σε συνεχή επαγρύπνηση καθώς οι στόχοι παραμένουν ψηλά με τον κόσμο να «διψά» για νέες επιτυχίες. 



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.