Ο Μπίσεσβαρ δεν θα λείψει σε κανέναν, όλοι όμως θα τον θυμούνται για πάντα με αγάπη

Στέλιος Γρηγοριάδης29 Δεκεμβρίου 2020

Δεν ήταν λίγα αυτά που πρόσφερε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στον ΠΑΟΚ. Μιλάμε για έναν από τους κομβικούς παίκτες της τριετίας στη διάρκεια της οποίας κατακτήθηκαν τρία Κύπελλα και δύο Πρωταθλήματα, από τα οποία το ένα εκλάπη εν ψυχρώ και χαρίστηκε στην ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο Ιβιτς, ούτε ο Λουτσέσκου τον είχαν σταθερά στην ενδεκάδα και ποτέ δεν έδειχναν να πιστεύουν ότι μπορεί να «βγάλει» δύο ή τρία σερί 90λεπτα. Αλλά ήταν παρών σε όλες τις κρίσιμες μάχες και η παρουσία του βοήθησε σημαντικά τον ΠΑΟΚ να πάρει νίκες και να κατακτήσει τίτλους.

Επί Φερέιρα, ο Μπίσεσβαρ άρχισε να... χάνεται και δεν ξαναβρέθηκε ποτέ. Εδώ και 1,5 χρόνο αναζητείται μάταια. Ούτε ο Γκαρσία κατάφερε, μέχρι στιγμής, να τον συνεφέρει. Κι έτσι μοιραία έρχεται στον ΠΑΟΚ η σκέψη να τον αποχαιρετίσει για να αδειάσει μια θέση και να απαλλαγεί από ένα αρκετά βαρύ συμβόλαιο.

Τον Μάρτιο ο Μπίσε θα κλείσει τα 33. Η αλήθεια είναι ότι είναι στα ποδοσφαιρικά γεράματά του. Αυτό από μόνο του μπορεί να δικαιολογήσει την αγωνιστική πτώση του. Ίσως όμως να συμβαίνει και κάτι άλλο που δεν θα μάθουμε ποτέ αν ο ίδιος δεν θελήσει να το εκμυστηρευτεί. Ίσως να έχασε τη διάθεσή του, ίσως εισέπραξε έλλειψη εμπιστοσύνης από τους προπονητές του και τα παράτησε. Δικαιολογημένα ή όχι, πάντως, απέχει πολύ από τον καλό εαυτό του. Κι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, μολονότι τον αγάπησαν όσο του άξιζε τα 4,5 χρόνια της θητείας του στην ομάδα.

Αν αποτελέσει παρελθόν για τον ΠΑΟΚ από αυτή τη μεταγραφική περίοδο, σίγουρο είναι ότι δεν θα λείψει σε κανέναν. Όλοι, όμως, θα τον θυμούνται με αγάπη, γιατί πέρα από την αναμφισβήτητη προσφορά του, ήταν και ένας παίκτης που ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Και όλα δείχνουν ότι όντως θα πει “αντίο” στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει ελλείψεις στα πλάγια της επίθεσης κι αν φύγει κι αυτός θα χρειάζονται τουλάχιστον δύο άλλοι παίκτες και όχι ένας. Εξ ου και η επάνοδος του Ουάρντα και του Λάμπρου. Μαζί με τον Μουργκ θα συνθέτουν μια τριάδα ετοιμοπόλεμων επιθετικών, πίσω από τον Ζίβκοβιτς και τον Τζόλη. Και, βέβαια, τρεις από αυτούς, ο Ζίβκοβιτς, ο Ουάρντα και ο Μουργκ, θα μπορούν, αν χρειαστεί, να παίξουν τον ρόλο του κεντρικού χαφ, που και ο Μπίσεσβαρ έπαιξε όταν χρειάστηκε.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ περιμένουν πιο ηχηρές μεταγραφές από την επιστροφή παικτών που είχαν περισσέψει και μια και δυο και τρεις φορές, αλλά είπαμε: Τέτοια εποχή, ακόμη και να χρυσοπληρώσεις είναι πολύ δύσκολο να βρεις αληθινά ποιοτικούς παίκτες που να είναι άνεργοι. Ας ελπίσουμε ότι οι “δυνατές” κινήσεις θα γίνουν, όπως λέγεται, για την απόκτηση ενός φορ και ενός κεντρικού μέσου.

Ακολουθήστε την σελίδα του metrosport.gr στο googlenews

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.