Προτεραιότητες Άρη: Υπέρβαση με Γκερέρο, θέλει (και) τον Ιωάννου

Γιώργος Στράντζαλης28 Δεκεμβρίου 2020

Δύο είναι οι προτεραιότητες ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου στον Άρη. Επιθετικός και αριστερός μπακ. Η απόφαση για ενίσχυση στις δύο αυτές θέσεις είναι ληφθεί και πλέον οι Κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε διαδικασία εξέτασης των ποδοσφαιριστών που έχουν βάλει στο μεταγραφικό ραντάρ.


Μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονται σοβαρά από τη διοίκηση, σε συνεργασία με τον Άκη Μάντζιο, για την ενίσχυση της αριστερής πτέρυγας στην άμυνα, είναι αυτή του 25χρονου Κύπριου, Νικόλα Ιωάννου, ο οποίος ανήκει από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Είναι διεθνής, αγωνίστηκε για έξι διαδοχικά χρόνια (2014-2020) στον ΑΠΟΕΛ καταγράφοντας 125 αγώνες με συμμετοχές, ενώ στο ίδιο διάστημα κατέκτησε πέντε Πρωταθλήματα. 

Ποδοσφαιρικά «μεγάλωσε» στην Αγγλία και συγκεκριμένα στα τμήματα Υποδομής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έφτασε μέχρι την U19. Στη Νότιγχαμ υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο και παρότι ξεκίνησε ως βασικό στέλεχος, μετρώντας πέντε συμμετοχές στην αρχική 11αδα, δεν βρίσκεται πλέον στο πλάνο του προπονητή της αγγλικής ομάδας. Ο Άρης ζήτησε να μάθει τα δεδομένα της υπόθεσης του Νικόλα Ιωάννου, καθώς εκτιμά ότι ο Κύπριος ποδοσφαιριστής έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται η ομάδα, συν εμπειρία και παραστάσεις, ενώ σημαντικό είναι επίσης ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως στόπερ.

Για την κορυφή της επίθεσης τώρα, στον Άρη εξετάζουν πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, που «κουμπώνουν» στο παιχνίδι της ομάδας. Μία από αυτές, η οποία για τα δεδομένα στοιχειοθετεί υπέρβαση, είναι του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Στην πραγματικότητα είναι ο «εκλεκτός» του Θόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος και ασχολείται με την περίπτωσή του και έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές με τον άλλοτε επιθετικό του Ολυμπιακού και νυν της Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Ο 30χρονος αγωνίστηκε στη χώρα μας από το 2018 έως τον Ιανουάριο του 2020 (σσ 62 συμμετοχές/17 γκολ), με ενδιάμεσο σταθμό την Ισπανική Λεγανιές, δεσμεύεται με την Νότιγχαμ Φόρεστ έως το 2022, με την οποία έχει πραγματοποιήσει μόλις εννέα συμμετοχές, χωρίς μάλιστα να έχει βρει ακόμα τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Η προσπάθεια του Άρη κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, λόγω του ύψους του συμβολαίου του Γκερέρο. Παρ’ όλα αυτά οι Κιτρινόμαυροι θα κάνουν την προσπάθειά τους, προκειμένου να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή με έναν ποδοσφαιριστή ποιοτικό και γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.