To κόλπο γκρόσο (;) του Αυγενάκη με την πρόταση του σε Ζαγοράκη

Δημήτρης Μπούζας24 Δεκεμβρίου 2020

Όταν για πρώτη φορά είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού εκδήλωσε την επιθυμία ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ (οι οποίες σημειωτέον πάνε από αναβολή σε αναβολή) να βρεθεί πρόεδρος κοινής αποδοχής για την Ομοσπονδία, το μυαλό όλων και ιδιαίτερα των υποψιασμένων κινήθηκε μονόδρομα σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ότι δηλαδή ο Λευτέρης Αυγενάκης θερμός υποστηρικτής του Ολυμπιακού αφού δεν κατάφερε να πετύχει τα όσα υπήρχαν στα πλάνα των ερυθρολεύκων, γιατί δυστυχώς για αυτόν δεν έβγαιναν τα κουκιά αλλά και δεν υπήρχε χρόνος για να εφαρμόσει άμεσα εκείνα που ο ίδιος μαγείρευε με τα μητρώα και όλα τα σχετικα, σκέφτηκε να κινηθεί πιο επιδέξια και σε άλλο επίπεδο. Σκέφτηκε πως ένας «ουδέτερος» αλλά της δικής του επιλογής και της έγκρισης των τεσσάρων, υποψήφιος πρόεδρος για την ΕΠΟ, θα μπορούσε να αμβλύνει την όποια σκληρή θέση θα είχε από την παράταξη που σίγουρα θα επικρατούσε, η ομάδα της καρδιάς του.

Ο κύριος Υφυπουργός μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του, σχεδόν άμεσα ενημέρωνε και την κοινή γνώμη ότι ήδη κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, έχοντας κάνει και τις πρώτες επαφές του. Σας υπενθυμίζω ότι εδώ από τις «Ελεύθερες Σκέψεις» και από την πρώτη στιγμή τοποθετηθήκαμε κόντρα και απέναντι, θεωρώντας προσχηματική και όχι ειλικρινή την πρόταση του για έναν πρόεδρο γλάστρα, όπως το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Λυσαρίδης.

Φανερά ο κύριος Υφυπουργός κάπου αλλού στόχευε και κάποιο σκοπό εξυπηρετούσε. Εμείς ήμασταν σίγουροι ότι πίσω από αυτή την πρόθεση και από αυτόν τον καημό για τον κοινής αποδοχής πρόεδρο, πως ο Ολυμπιακός είχε άμεση γνώση και σχέση με αυτήν την υπόθεση. Και ω του θαύματος το «μεγάλο μυστικό» (για το τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά) αποκαλύφθηκε πολύ σύντομα και πιο συγκεκριμένα την επομένη του τοπικού ντέρμπι, με τις αντιδράσεις του ΠΑΟΚ στις αθλιότητες Καραπαπά.

Έφτανε ένα και μόνο δημοσίευμα στη ναυαρχίδα του λιμανιού (ΤΑ ΝΕΑ) που το υπέγραφε ο Καρπετόπουλος (η φωνή του κυρίου), που άθελα ή σκόπιμα τα έβγαλε όλα στη φόρα. Στο συγκεκριμένο σχόλιο του ο θεωρητικός της ερυθρόλευκης προπαγάνδας το οποίο φρόντισε να στολίσει με φωτογραφία και του Θοδωρή Ζαγοράκη, έγραφε έτσι στην ψύχρα ότι μετά τα όσα συνέβησαν ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, μετά το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, οδηγείται σε ναυάγιο η περίπτωση της ανάληψης της προεδρίας της ΕΠΟ από τον Ζαγοράκη.
Στο ίδιο ρεπορτάζ ανέφερε πως ο Υφυπουργός είχε πείσει τον Ολυμπιακό να αποδεχθεί τη συγκεκριμένη λύση. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται ευρύτερος σχολιασμός πέρα από το απίστευτο και απίθανο, να δεχθεί ο Ολυμπιακός πρόεδρο, τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ, απλά και μόνο για να ικανοποιήσει μια επιθυμία του Υφυπουργού.

Η απίστευτη αυτή «παραχώρηση» προφανώς κι επιβεβαιώνει το «είδος» και το «μέγεθος» της σχέσης του Υφυπουργού με το συγκεκριμένο σωματείο. Εμφανέστατα από τη συγκεκριμένη συμφωνία εκτίθενται ολοφάνερα και οι δύο. Ανεξήγητο κρίνεται να πείθει ο Αυγενάκης μια ομάδα που λυσσομανεί και βυσσοδομεί σε βάρος μιας άλλης επί σειρά ετών και προσφάτως, κατασκευάζοντας σκάνδαλα και συνωμοσίες επί μονίμου βάσεως (πολυιδιοκτησίες, δωροδοκίες και ότι άλλο φονικό και άθλιο) να πει το ΝΑΙ σε μια συμφωνία που ευνοούσε τον μισητό αντίπαλο της.

Εδώ σε αυτό το σημείο μπαίνει πλέον η διαπίστωση ότι Λευτέρης Αυγενάκης και Ολυμπιακός είναι δεμένοι και σφιχταγκαλιασμένοι σε απόλυτο βαθμό και ότι οι Πειραιώτες δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν με αυτήν την παραχώρηση. Απλά βοηθούν έναν Υφυπουργό ο οποίος είναι σταθερός υποστηρικτής τους. Ας μην ξεχνάμε το σκάνδαλο της πολυιδιοκτησίας που σκηνοθέτησαν και το οποίο ευλόγησε η ΕΕΑ, λεγόμενη και «επιτροπή Αυγενάκη», με τον κουμπάρο του Υφυπουργού και τα διορισθέντα από αυτόν μέλη να στήνουν τον δικέφαλο στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Ας πάμε όμως ένα βήμα παρακάτω γιατί αυτή η πρόταση προς τον Ζαγοράκη από κάποιους όχι καχύποπτους αλλά πραγματιστές, κρίνεται σαν μια μεθοδευμένη κίνηση πολιτικής σκοπιμότητας. Γνωστού όντως ότι ο συγκεκριμένος Υφυπουργός προκάλεσε ένα σοβαρό πρόβλημα στην Κυβέρνηση με συνέπεια να στρέψει εναντίον της εκατοντάδες χιλιάδες φίλους ενός δημοφιλέστατου σωματείου (ΠΑΟΚ), η εν λόγο πρόταση «μεταφράζεται» σαν μία ευκαιρία να αναστρέψει το κλίμα και να περιορίσει την παγιωμένη δυσαρέσκεια. Εμφανέστατα όμως αυτή η πρόταση που πιθανότατα ο Υφυπουργός να την θεωρεί και σαν ευκαιρία και σαν κόλπο γκρόσο, δεν βοηθάει για αποκαταστάσεις και διαγραφές ευθυνών και ενοχών. Πρόεδρος στην ΕΠΟ με πρόταση του Ολυμπιακού ο Ζαγοράκης περισσότερο μοιάζει με ένα κακόγουστο ανέκδοτο, παρά σαν μία φυσιολογική και εντός των ηθικών πλαισίων επιλογή.

ΥΓ1: Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πλήρωσε με την διαγραφή του από την ΝΔ, την αγάπη του και την στήριξη του στην ομάδα του, στο δίκαιο και στην αλήθεια. Όρθωσε το ανάστημα του απέναντι σε ένα τεράστιο σκάνδαλο, στη σκιά του οποίου τοποθετείται και ο Λευτέρης Αυγενάκης.

ΥΓ2: Αφού ο πανέξυπνος ραδιοφωνατζής φόρτωσε στον ΠΑΟΚ όχι μόνο την αποβολή του Αουγούστο αλλά και του Τσιγγάρα, γυρίζοντας την πλάτη στις επικίνδυνες σκαριές του Σάκιτς και τα κεφαλοκλειδώματα του Μπεναλουάν, ολοκλήρωσε την υπερασπιστική γραμμή του καταχειροκροτούμενος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.