Ο ΠΑΟΚ τραβά την ανηφόρα

Αρις Νικολάκης17 Δεκεμβρίου 2020

Αχός βαρύς ακούγεται. Πολλά τουφέκια πέφτουν. Αν κι από πολλά από αυτά, γνωστά και μη εξαιρετέα … «Μπαμ ακούγεται στον αέρα και τα βόλια πάνε πέρα»! Σε αυτό το μέτωπο όλα εκτός γραμμών των αγωνιστικών χώρων εξελίσσονται. Κι εκεί ο ΠΑΟΚ ως ΠΑΕ σφυροκοπά αλύπητα τους αντιπάλους του. Το «μέχρι τέλους» είναι πλέον, τρόπος ζωής γι’ αυτή. Ο ΠΑΟΚ ως ομάδα μόνον στο μέτωπο όπου όλα εντός εξελίσσονται, μάχεται. Τούτο δε, υπό άκρως αντίξοες συνθήκες. Για πολλές εκ των οποίων – για να τα λέμε τα πάντα, όλα – φέρει ακέραια την ευθύνη. Στόχος κάθε μάχης : Οι τρεις βαθμοί. Κι οι τρεις βαθμοί της Κυριακής – αυτής κόντρα στον αναγεννώμενο Παναθηναϊκό – όπως κάθε Κυριακής και Σαββάτου αλλά και Τετάρτης είναι ζωτικής σημασίας.


Ζωτικής σημασίας βέβαια, είναι κι η μέγιστη ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης του ΠΑΟΚ. Το ψιθύρισε ο Μίροσλαβ Σνάουτσερ. Το φώναξε ο Πάμπλο Γκαρσία αλλά… Και τούτο το σοβαρότατα κρίσιμο θέμα έπεται και δεν προηγείται των τριών βαθμών. Αν κι η ΠΑΕ έχει τον κύριο λόγο και στις μεταγραφές. Για να μένει ο ΠΑΟΚ ως ομάδα απερίσπαστος στη μάχη για τους τρεις βαθμούς.

Στο να μένει απερίσπαστος, δε χωρά κουβέντα. Πρέπει… Οφείλει… Υποχρεούται να μένει ως ομάδα ο ΠΑΟΚ απερίσπαστος. Στο αν μένει κι έτοιμος χωρά κουβέντα. Είναι πολλά τα εμπόδια για την απόλυτη αγωνιστική ετοιμότητα του. Η επιστροφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια και του Ομάρ Ελ Καντουρί στην ενεργό δράση ανεβάζει επίπεδα την ετοιμότητα του ΠΑΟΚ.

Με την περίπτωση του «κάπτεν» να χρήζει ιδιαίτερης διαχείρισης. Αυτός και με μισό πόδι, που λέει ο λόγος, θα έπαιζε. Δεν θα ωφελούσε. Όχι επειδή δεν αρκεί το ένα πόδι αυτού του τεράστιας κλάσης παίκτη αλλά επειδή θα έπεφτε όλο το βάρος στο άλλο μισό, πάλι που λέει ο λόγος, με ορατό κίνδυνο να μην έχει κι αυτό…

Δεν είναι πάντως, αρκούντως ικανοποιητική κι η κατάσταση του Μαροκινού. Μέχρι την επιεικώς απαράδεκτη αποβολή του (κι ηη απώλεια του, όπως και του Αντελίνο Βιεϊρίνια, φάνηκε την περασμένη Κυριακή) δεν ήταν και στα καλύτερα του. Δίχως να είναι δική του η ευθύνη της έλλειψης σοβαρού αναπληρωτή στον ρόλο του. Είναι κι αυτή μία από τις αντίξοες συνθήκες για τις οποίες σας λέγαμε νωρίτερα.

Από όποια γωνιά και να δείτε την επιστροφή αμφοτέρων ακόμη κι ουχί στο pick της φόρμας τους, ωφέλιμη είναι. Θα είναι δε ωφελιμότερη εάν την Κυριακή παίξουν. Και συνάμα αποδώσουν προσεγγίζοντας τη maximum ισχύ τους.

Γίνεται πολλή συζήτηση και γίνεται εύλογα για τα άκρα της άμυνας του ΠΑΟΚ. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μουσά Ουαγκέ – να δώσει ο Θεός και να τον υπερβεί ευκολότερα και γρηγορότερα ο Σενεγαλέζος – αλλά και την παραμονή στα …μετόπισθεν του Ροντρίγκο Σοάρες… Ναι, υπάρχει σοβαρό θέμα για τα άκρα της άμυνας του ΠΑΟΚ. Είναι και στα down του ο Δημήτρης Γιαννούλης. Και το θέμα καθίσταται σοβαρότερο.

Το πρόβλημα όμως, για τον ΠΑΟΚ… Κάνοντας ένα βήμα πέρα από το θέμα… Είναι στο κέντρο του. Η έλλειψη συντονισμού και η μη επαρκής λειτουργία του είτε επιθετικά, είτε αμυντικά είναι η αιτία κακών κειμένων στους αγώνες τους. Πήρε, δεν πήρε τους βαθμούς της νίκης από αυτούς… Η λειτουργία του κέντρου του ΠΑΟΚ είναι πρόβλημα. Σοβαρότατο πρόβλημα!

Κι όλα αυτά θα μπορούσαν, να διευθετηθούν και να λυθούν με μεταγραφές. Έτσι είναι αλλά… Και μέχρι την περίοδο τους έχει καιρό και κρίσιμους αγώνες. Και σε αυτήν την περίοδο οι καλές μεταγραφές είναι… λαχείο.

Ως εκ τούτου ο Πάμπλο Γκαρσία κι όσοι παίκτες του μπορούν, να τον ακολουθήσουν στην ανηφόρα του ΠΑΟΚ… Να μην περιμένουν επί του παρόντος στήριξη από οποιονδήποτε άλλου πέραν εαυτών κι αλλήλων. Ο ΠΑΟΚ ως ομάδα τραβά την αγωνιστική ανηφόρα του εμπιστευόμενος στηριζόμενος σε αυτούς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.