Η «σαμπανόφουσκα» έσκασε και οι μπουνταλάδες ξεβρακώθηκαν

Δημήτρης Μπούζας17 Δεκεμβρίου 2020

Είπαμε βρε αδερφέ να διατηρήσουμε και μια στοιχειώδη υπευθυνότητα, όταν αποφασίζουμε να καταγγείλουμε δημόσια μια σοβαρή υπόθεση όπως είναι η απόπειρα δωροδοκίας. Μα θα μου πείτε από ποιους να ζητήσουμε σοβαρές και υπεύθυνες συμπεριφορές; Από εκείνους που «επινόησαν»... να παρουσιάσουν «αυτό το πράγμα» - γιατί περι πράγματος πρόκειται - σαν απόπειρα δωροδοκίας, αδιαφορώντας για το ξεφτιλίκι που τους περίμενε από τη στιγμή που γνώριζαν ότι το σενάριο έμπαζε απο παντού; 

Υπήρξε βέβαια μια πρόθυμη παρασκηνιακή συνεργασία για να στηριχθεί το σκηνικό, που όμως χαντακώθηκε και αυτή, εκθέτοντας συγκεκριμένους δευτεραγωνιστές που συνέπραξαν και συμπορεύτηκαν σε αυτή την εκ προϊμίου καταδικασμένη επιχείρηση. Οι τελευταίοι βέβαια είχαν ένα κίνητρο διότι ο ΠΑΟΚ αποτελούσε κοινό εχθρό, με ότι σημαίνει αυτό. Είναι αλήθεια ότι τόσο με την διαρροή πριν από τον αγώνα, όσο και μετά την αναμέτρηση, υπήρξε μία κάποια αναταραχή η οποία κορυφώθηκε όμως με την επίσημη καταγγελία από τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Καραπαπά (!), ο οποίος πήρε την υπόθεση «επάνω του». 

Στην καταγγελία του αναφέρθηκε σε ένα ραντεβού του Σιαμπάνη και σε μια πρόταση που έγινε μεσοβδόμαδα στον γκολκίπερ του Άρη να έχει μειωμένη απόδοση στο ντέρμπι. Μέχρις αυτού του σημείου απλά υπήρχε μια σχετική περιέργεια για το πως στήθηκε αυτό το ραντεβού και ποια ήταν η συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε αυτό. Και λέμε μέχρις αυτού του σημείου γιατί από εκεί και πέρα η υπόθεση μεταλλάχθηκε και εξελίχθηκε σε μία κακόγουστη και άγαρμπα στημένη παράσταση, που έβγαζε πολύ γέλιο, συγχρόνως όμως και μεγάλη οργή. Κι αυτό έγινε γιατί έπεσαν επάνω στο αφελές σενάριο κάποια τσακάλια της υπεύθυνης δημοσιογραφίας και μέσα σε χρόνο ρεκόρ το κουρέλιασαν. 

Οι αποκαλύψεις ερχόντουσαν σαν ριπές ανέμου, η μια πίσω από την άλλη. Τόσο για τα πρόσωπα, όσο και για τις σχέσεις που διατηρούσαν. Το κυρίως πρόσωπο ο Σιαμπάνης από την αρχή και με αλεπάλληλες επισημάνσεις του ξέκοψε τελείως το ότι είχε σχέση ο ΠΑΟΚ με αυτό το ραντεβού. Οι άλλοι δύο; Ο ένας παλιός γνώριμος του τερματοφύλακα και ο άλλος; Ο Σιαμπάνης κατέθεσε πως δεν τον γνώριζε γιατί δεν έβγαλε ποτέ τη μάσκα του. Έλα όμως που τα ίδια τσακάλια της δημοσιογραφίας τον ανακάλυψαν ποιος ήταν. 

Και έλα που ενώ ο τερματοφύλακας του Άρη είπε ότι δεν τον γνώριζε, ήρθε ο Καραπαπάς και χωρίς βέβαια να αντιληφθεί την γκάφα του αποκάλυψε ότι ο ίδιος τον γνώριζε και ότι ήταν ένας σκληρός ποινικός μπράβος. Ο οποίος όμως για κακή τύχη του αφελούς αντιπροέδρου, μπήκε στο στόχαστρο των επίμονων και ανεξάρτητων δημοσιογράφων, οι οποίοι ανακάλυψαν και πάλι πολύ σύντομα ότι ο περι ου ο λόγος τύπος, ήταν υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού σε όλες τις μετακινήσεις του στον βορειοελλαδικό χώρο! 

Τεράστια γκάφα που σχεδόν ισοπέδωσε τα πάντα και τσαλάκωσε όλες τις παρασκηνιακές και μη προσπάθειες που επιχειρούσαν να στήσουν μια ντεμέκ δωροδοκία. Στο μεγάλο πανηγύρι που προκλήθηκε μετά τα όσα έβγαιναν με καταιγιστικό τρόπο στο φως της δημοσιότητας, πήρε μέρος και η κοινή γνώμη διασκεδάζοντας με τις άτσαλες πιρουέτες με τις οποίες προσπαθούσε να ολοκληρώσει την γκάφα του, ο χοντρόπετσος εμπνευστής της. Σωρός τα ερωτήματα βέβαια που μένουν αναπάντητα και είναι όλα πολύ σοβαρά και πολύ σημαντικά. 

Ένα από τα βασικότερα είναι γιατί την απόπειρα δωροδοκίας δεν την κατήγγειλε ως όφειλε ο Άρης και έδωσε κατά κάποιο τρόπο τη σκυτάλη στο λιμάνι. Μια εξήγηση είναι ότι εκεί στην Αλκμήνης από την πρώτη στιγμή, δηλαδή από την Πέμπτη που τους ενημέρωσε ο Σιαμπάνης για το ραντεβού, είδαν τι ακριβώς συνέβη, ποιοι και με ποιο τρόπο συμμετείχαν. Διαπιστώνοντας λοιπόν ότι δεν υπήρχε ούτε παρουσία του ΠΑΟΚ, ούτε συμμετοχή του, την έκαναν γρήγορα με ελαφρά πηδηματάκια και άφησαν στον Καραπάπα τα υπόλοιπα. Είναι γνωστές οι καλές σχέσεις άλλωστε ανάμεσα στους δύο συλλόγους. 

Όπως προαναφέραμε το σενάριο αποδείχθηκε αυτοκαταστροφικό για τους εμπνευστές και για όσους συνεργάστηκαν μαζί τους. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται κανείς να ασχοληθεί άλλο με αυτή την υπόθεση γιατί από μόνη της και χωρίς λεπτομέρειες και διαρροές οδηγεί σε ένα ακόμη βασικό ερώτημα: Στα αλήθεια υπάρχει κανείς που πιστεύει αυτή τη στιγμή και όπως είναι διαμορφωμένες οι σχέσεις των σωματείων «να την χάριζε» ο Άρης στον ΠΑΟΚ; 

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε ότι η νέα επιχείρηση λάσπης εκτός από την γελοιοποίηση εκείνων που τη σοφίστηκαν, έχει και μια θετική προοπτική: Ο Ιβάν «αφυπνίστηκε» και έστειλε το μήνυμα του σε συγκεκριμένους αποδέκτες. Από εδώ και πέρα όποιος τολμήσει να προσβάλλει τον ΠΑΟΚ θα έχει κακά ξεμπερδέματα.

ΥΓ1: Αλήθεια ποιος θα γλιτώσει τώρα το νεαρό Σιαμπάνη από την περιπέτεια που έχει μπροστά του; Είναι σαφές ότι δεν κατήγγειλε εντός του χρόνου που έπρεπε την απόπειρα δωροδοκίας. Η τιμωρία είναι σκληρή. Ελπίζουμε να την αποφύγει γιατί είναι κρίμα.

ΥΓ2: Μου άρεσε το χθεσινό σχόλιο του Στέλιου Γρηγοριάδη με την κορυφαία ατάκα του ότι η Ελλάδα δικαιούται μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, με την παγκόσμια πρωτοτυπία της καταγγελίας ενός τρίτου για δωροδοκία, σε έναν αγώνα που αφορούσε άλλες ομάδες!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.