«Λίγος» για νίκη ο ΠΑΟΚ, αλλά το ματς κρίθηκε από τους δύο αστείους Ολλανδούς

Στέλιος Γρηγοριάδης15 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Άρη γιατί ήταν «λίγος» και με την απόδοσή του δεν θα μπορούσε να νικήσει, αλλά και γιατί βρήκε απέναντί του δύο... περίεργα ανίκανους και επικίνδυνους Ολλανδούς διαιτητές. Δύο διαιτητές που κατόρθωσαν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα με όσες φάσεις πέναλτι ή μη πέναλτι ασχολήθηκαν και με φάσεις πέναλτι που δεν ασχολήθηκαν, για να γίνουν τελικά οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του ντέρμπι, να καθορίσουν το αποτέλεσμά του και να επιστρέψουν στους παίκτες του Άρη και τον γραφικό πρόεδρό τους να πανηγυρίζουν σαν τρελοί, λες και κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ.


Αλλά, ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Το μάθαμε κι αυτό και, μάλιστα, από ξένους διαιτητές. Όταν ένας τερματοφύλακας πέφτει στα πόδια ενός αντιπάλου και αποκρούει την μπάλα, πρέπει να καταλογίζεται πέναλτι. Μας το δίδαξαν ο Ολλανδός Νιχάους και ο συμπατριώτης του στο VAR, ονόματι Ρούπερτι. Ο ένας επινόησε ένα δώρο για τον Άρη και ο άλλος το επικύρωσε, παραβιάζοντας ανελέητα τους κανονισμούς διαιτησίας και υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ να βρεθεί, από το πουθενά, με την πλάτη στον τοίχο.

Το γκολ που πέτυχε χάρη σ΄αυτό το πέναλτι ο Γκάμα έκανε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Και οι δύο είχαν διάθεση, πολλά τρεξίματα, καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τον ΠΑΟΚ να υπερέχει (31%-69% η κατοχή), αλλά ήταν φλύαρες και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν την καλή ευκαιρία.

Ο Άρης είχε να παρουσιάσει το οριζόντιο δοκάρι στο φάουλ του Γκάμα με την έναρξη και ο ΠΑΟΚ δυο-τρεις μικροευκαιρίες με καλύτερη το ανάποδο ψαλίδι του Σβαμπ, που μπλόκαρε ο Μπουσέ, στην εκπνοή του πρώτου 45λεπτου.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να υπερέχει και να πιέζει στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο οι παίκτες του έκαναν πολλές επιπόλαιες μεταβιβάσεις και έδιναν την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να βγαίνουν στη αντεπίθεση. Η καλή ευκαιρία για την ισοφάριση χάθηκε με την πολύ ωραία ενέργεια και το σουτ του Σφιντέρσκι που έφυγε λίγο άουτ (56΄).

Μετά, ο ρέφερι διασύρθηκε για δεύτερη φορά παραχωρώντας αρχικά το (ανύπαρκτο) πέναλτι υπέρ του Τζόλη, αλλά διασύροντας και τον συμπατριώτη του, ο οποίος τον έστειλε να δει ο ίδιος στο βίντεο τη φάση, πράγμα που δεν έκανε στη φάση του πέναλτι υπέρ του Άρη. Και οι δύο, βέβαια, δεν ασχολήθηκαν με το μαρκάρισμα του Σάσα στον Τζόλη, κλάσματα του δευτερολέπτου πριν, στην ίδια φάση.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ, πολύ νευρικοί, δεν μπόρεσαν ποτέ να συνδυαστούν και απείλησαν μόνο μία φορά με ένα σουτ άουτ του Ζίβκοβιτς που θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη. Κατά τα άλλα, οι τυφλές γιόμες δεν ανησύχησαν καθόλου την άμυνα του Άρη. 6 γεμίσματα ο Άρης στο ματς, 28 ο ΠΑΟΚ. Ε, αυτό δεν το λες ανάπτυξη. Κι όμως, η τελευταία γιόμα του αγώνα αποκρούστηκε με το χέρι του Μπαγκαλιάνη. Αλλά ούτε αυτό το πέναλτι είδαν οι δύο Ολλανδοί. Ούτε καν τους απασχόλησε. Ο Νιχάους σφύριξε τη λήξη και τους άφησε όλους τόμπολα...

ΥΓ. Χάρη στους δύο αστείους Ολλανδούς διαιτητές, μπορούν να είναι υπερήφανοι οι ανίκανοι Έλληνες...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.