Τον κατακρεούργησαν, πολύ άγριο «στήσιμο»

Δημήτρης Μπούζας15 Δεκεμβρίου 2020

Σίγουρα θα διαβάσατε ή θα πληροφορηθήκατε με τον οποιοδήποτε τρόπο την ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΑΟΚ, η οποία κατήγγειλε τη χθεσινή διαιτητική θηριωδία. Αναφέρεται λεπτομερώς στα όσα αποκρουστικά διέπραξε ο Ολλανδός ρέφερι (τα είδαμε όλοι παρά το γεγονός ότι και πάλι η NOVA δεν φρόντισε και δεν φώτισε όπως θα έπρεπε και όπως όφειλε τις περισσότερες φάσεις που χαρακτηρίστηκαν καθοριστικές ή αμφίβολες). 

Η ΠΑΕ του δικέφαλου απευθυνόμενη στον αρχιδιαιτητή, ο οποίος επέλεξε αυτό το λαμόγιο – παραγγελιά όπως αποδείχθηκε – του δήλωσε ότι αποσύρει πλέον την εμπιστοσύνη που είχε στο πρόσωπο του, κατόπιν των όσων συνέβησαν χθες σε μια προσχεδιασμένη σφαγή (αυτό στην ποδοσφαιρική αργκό το λένε στήσιμο). Κάποια στιγμή αναφέρουν οι διοικούντες του ΠΑΟΚ πως ο αρχιδιαιτητής θα βρει μία θεσούλα πιθανότατα στον πάγκο της Νότιγχαμ Φόρεστ (αλήθεια ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της;). Αυτό το τελευταίο έχει κάποιο νόημα και ασφαλώς και μια ουσία. Ωστόσο εγώ προσωπικά θα συμπληρώσω με το κλασικό... «είναι αργά για δάκρυα Στέλλα» τη συγκεκριμένη δικαιολογημένη βέβαια πέρα ως πέρα αντίδραση του επίσημου ΠΑΟΚ. 

Πάμε όμως στο πασιφανέστατο στήσιμο. Πιστεύω πως οι περισσότεροι που είδαν το παιχνίδι, θα μπήκαν γρήγορα στο σκεπτικό για το που το πάει ο Ολλανδός από τα πρώτα σφυρίγματα του και ιδιαίτερα όταν σε χρόνο ντετέ «καθάρισε» με δύο κίτρινες τους πλέον πολύτιμους μεσαίους παίκτες του ΠΑΟΚ. Σε αντίθεση με το πάρτυ που γινόταν στην αντίπερα όχθη και στο οποίο γύριζε επιδεικτικά την πλάτη του, σαν να έλεγε σε όλους όσους μπορούσαν να ερμηνεύσουν αυτή την συμπεριφορά του ότι «δεν καταλαβαίνω τίποτα, σας έχω γραμμένους και ακούω μόνο το αφεντικό». Λέω για τους περισσότερους ότι θα πρέπει να το κατάλαβαν από το γεγονός πως τόσα χρόνια βλέποντας αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τους στημένους Έλληνες διαιτητές, έχουν αποκτήσει ανάλογη εμπειρία σε τέτοιου είδους παρασκήνια. 

Από εκεί και πέρα το πέναλτι που μόνον ο ίδιος είδε, ή αυτά τα άλλα δύο που έγιναν και όλοι τα είδαν χωρίς να τα δει αυτός, καθώς και η κόκκινη στον Μπεναλουάν καταγράφονται σαν απλές λεπτομέρειες, ενός οδοιπορικού, το οποίο είχε προδιαγεγραμμένη εξέλιξη. Βέβαια δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς από όσους είδαν το χθεσινό παιχνίδι το πως ο αθεόφοβος έτρεξε να δώσει το πέναλτι που δεν ήταν πέναλτι χωρίς να συμβουλευτεί το VAR και πήγε στο VAR μόνο στην μοναδική περίπτωση που τον κάλεσαν από εκεί προφανώς με το ζόρι κι αυτό για να ενταφιάσει την άποψη του VARίστα πως κάπου είχε γίνει πέναλτι εις βάρος των γηπεδούχων (και να ήταν μόνο ένα;). 

Κρίμα στον κόσμο. Αντί για να απολαύσουν ένα ντέρμπι είδαν μια χοντροκομμένη ποδοσφαιρική φάρσα με έναν ολοφάνερα στημένο και αδίστακτο ρέφερι. Το ποιοι τον έστησαν; Ας ψάξει να τους βρει ο επίσημος ΠΑΟΚ γιατί η διαχρονική αφωνία του γύρω από το τι συμβαίνει στη διαιτησία δυστυχώς είχε σαν αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ο ΠΑΟΚ ακόμη και σαν ευνοούμενος! Δεν θα μείνουμε άλλο στο βρώμικο παρασκήνιο, ψάχνοντας να βρούμε τι κρύβεται πίσω από το χθεσινό μακελειό. 

Υπάρχουν σίγουρα ένοχοι και συνένοχοι. Υπεύθυνοι οι οποίοι είναι στο σκοτάδι και μονίμως στο απυρόβλητο. Τι έχει να φοβηθεί ο Ολλανδός μετά το χθεσινό του κακούργημα; Ποιος θα τον επιπλήξει; Η ΟΥΕΦΑ; Λέτε να το επιτρέψει αυτό ο Θοδωράκης; Ο χασάπης ήρθε, είδε και απήλθε, αφήνοντας πίσω του όχι ερωτηματικά αλλά μόνον απορίες. Κι αυτές συνοψίζονται σε ένα ερώτημα: Είναι δυνατόν τόσο ψυχρά να μπορούν να συμβαίνουν αυτού του είδους οι διαιτητικές προκλήσεις; 

Σε ότι αφορά το παιχνίδι, το ντέρμπι ήταν χαμηλής ποιότητας. Αν αξίζει κάτι να πούμε είναι ότι ο ΠΑΟΚ πίεσε αφόρητα τον αντίπαλο του, αλλά δεν ήταν όμως κι αυτός τόσο καλός όσο έπρεπε για να μπορέσει να ξεπεράσει και το εμπόδιο της σφυρίχτρας. Στη σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες, το ζύγι ασφαλώς γέρνει προς το δικέφαλο. Κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, είχε και τις κλασικότερες ευκαιρίες. Ωστόσο οι γηπεδούχοι πήραν ένα τρίβαθμο το οποίο το είχαν υποσχεθεί στον εαυτό τους και το γιόρτασαν ανάλογα και δικαιολογημένα. Κι αυτό γιατί κάποιοι από τους βασικούς του ΠΑΟΚ δεν είχαν καλή απόδοση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.