Ο θαυματουργός πιτσιρικάς που λέγεται Τζόλης «ξόρκισε» το κακό

Στέλιος Γρηγοριάδης07 Δεκεμβρίου 2020

Μεγαλείο ο Χρήστος Τζόλης, “καθάρισε” για τον ΠΑΟΚ, που απειλήθηκε με απρόσμενη απώλεια βαθμών από μια απερίσκεπτη ενέργεια του Ελ Καντουρί και την περίεργη συμπεριφορά ενός από τους πολλούς ανίκανους Ελληνες διαιτητές, τον Φωτιά.
Με ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης
, αλλά και με το πέναλτι που κέρδισε, ο θαυματουργός πιτσιρικάς έθελξε για μια ακόμη φορά και ήταν ο βασικός μοχλός της επικράτησης του ΠΑΟΚ. Ενός ΠΑΟΚ που ήταν μετριότατος στο πρώτο ημίχρονο, που είχε μείνει και με 10 παίκτες από το 35', αλλά που “έβγαλε” εντυπωσιακή αντίδραση στο δεύτερο.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν στο ματς με διάθεση, πήραν από την αρχή την καθολική υπεροχή στην κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν πάλι φλύαροι και μέχρι το 35' δεν βρήκαν τον τρόπο να δημιουργήσουν ούτε μία ευκαιρία, μολονότι γυρόφερναν συνεχώς την περιοχή του Αστέρα. Τότε, όμως, σε έναν από τους λίγους πολύ καλούς συνδυασμούς, ο Ελ Καντουρί βρέθηκε σε θέση βολής, ανατράπηκε, έπεσε κάτω και ενώ θα έπρεπε όλοι να περιμένουμε τι θα αποφασίσει ο Φωτιάς και τίποτε άλλο, εκείνος του έδωσε το δικαίωμα να τον αποβάλει. 

Ο ΠΑΟΚ δηλαδή προσπάθησε να πετύχει γκολ και βρέθηκε με παίκτη λιγότερο, εξ αιτίας της ανόητης αντίδρασης του Μαροκινού, που έσπρωξε με το κεφάλι στο στήθος τον αντίπαλό του, επειδή εκείνος άρχισε να τον “μαλώνει” θεατρινίστικα όταν έπεσε στο έδαφος. Αλλά και ο Φωτιάς, που κλήθηκε από τον διαιτητή VAR να πάει να δει ο ίδιος την οθόνη, πρέπει να μας εξηγήσει γιατί ασχολήθηκε μόνο με την “κοκορομαχία” και όχι με τη φάση. Σωστά απέβαλε τον Ελ Καντουρί, αλλά προηγήθηκε ολοκάθαρη ανατροπή, την οποία αρχικά δεν είδε και στη συνέχεια δεν θέλησε να δει...

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Αστέρα να ξεθαρρεύει και τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε μια ελαφρά σύγχυση, αλλά δεν συνέβη τίποτε άλλο αξιόλογο. Το ερώτημα για το δεύτερο ήταν, προφανώς, τι είδους αντίδραση θα βγάλει ο ΠΑΟΚ και αν θα μπορέσει να φτάσει στη νίκη με αριθμητικό μειονέκτημα.

Η κοντινή κεφαλιά άουτ του Σβαμπ και η ωραία αλλά άτυχη σέντρα-σουτ του Ζίβκοβιτς που βρήκε το δοκάρι, ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας που έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να μείνουν κυρίαρχοι στο παιχνίδι. Και, αφού ξεπέρασαν ανώδυνα τη μεγάλη ευκαιρία του Ρεγκίς, που πλάσαρε άουτ από πολύ κοντά, ήρθε ο καταπλητικός πιτσιρικάς που λέγεται Χρήστος Τζόλης για να κάνει το “μαγικό” του. Μπάσιμο, τρεις ελιγμοί, βρίσκει ελάχιστο χώρο, σηκώνει το κεφάλι, βλέπει την εστία, σημαδεύει και με ένα απίθανο σουτ στέλνει την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Αστέρα. Ενα γκολ χάρμα ιδέσθαι, που όσες φορές κι αν το δεις δεν το χορταίνεις.

Πριν συνέλθουν οι παίκτες του Αστέρα, ο Φωτιάς βρήκε την ευκαιρία να εξιλεωθεί. Παραχωρώντας ένα πέναλτι υπέρ του Τζόλη, που ήταν... πολύ λιγότερο πέναλτι από αυτό που έγινε στον Ελ Καντουρί, έδωσε τη δυνατότητα στον Ζίβκοβιτς να “γράψει” το 2-0 και εκεί ακριβώς τελείωσε η σεμνή τελετή. Οι του ΠΑΟΚ διαχειρίστηκαν το σκορ με όσα αποθέματα δυνάμεων είχαν και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να απειλήσουν σοβαρά ούτε μία φορά. Ηταν μια παλικαρίσια νίκη, που, όπως είπε και ο Πάμπλο Γκαρσία, κερδήθηκε γιατί όλοι οι παίκτες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με καρδιά...

ΥΓ. Στο 83' και ενώ έχει ήδη διανύσει αμέτρητα χιλιόμετρα μέχρι τότε, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς τρέχει το μισό γήπεδο σαν σκύλος, για να μαρκάρει αντίπαλο και να μη γίνει αντεπίθεση από τον Αστέρα. Respect...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.