Η επιστροφή στην κορυφή είχε τρεις πρωταγωνιστές

Βασίλης Μάστορας03 Δεκεμβρίου 2020

Ο Δημήτρης Μάνος βρήκε δίχτυα, μετά από πολύ καιρό και ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής του χθεσινού αγώνα του Αλκαζάρ, όπου ο Άρης επέστρεψε στην αγωνιστική κανονικότητα και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Κανονικότητα γιατί ο Άκης Μάντζιος ακολούθησε την πεπατημένη απέναντι στη Λάρισα. Παρά τις απουσίες των Μπεναλουάν και Τζέγκο, άλλαξε πρόσωπα στην ενδεκάδα, αλλά όχι και τον συνηθισμένο σχηματισμό 4-2-3-1. Αυτόν που ακολουθεί ο Άρης από την πρώτη ημέρα που κάθισε ο Μάντζιος στον πάγκο. Ο Δεληζήσης στη θέση του Μπεναλουάν, ο Σάσα σ’ αυτή του Τζέγκο και ο Άρης είχε τις πρωτοβουλίες απέναντι στη Λάρισα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στην αρχή του αγώνα σε δύο φάσεις, προϊόν του επιθετικού τρανζίσιον, να φθάσουν στο γκολ, αλλά ο Ντουρμισάϊ ήταν ένα κλικ πίσω από την μπάλα. Ο Άρης παρότι ο Γιάννης Τάτσης επέλεξε να φορτώσει τη μεσαία γραμμή του (3-5-2), κατάφερε να κλείσει τους χώρους και να κυκλοφορήσει την μπάλα την οποία είχε για περισσότερο χρόνο στην κατοχή του. Το κυριότερο; Πέτυχε γκολ στο 18’ με τον Μάνο, το οποίο έκανε και τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στο α’ ημίχρονο, καθώς η Λάρισα στο 38’ με τον Τρούγιτς έχασε σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Φάση που ανήκει στο δεκάλεπτο που οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις γραμμές τους και έγιναν απειλητικοί. Ο Άρης στο α’ ημίχρονο θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ σε σουτ του Μάνου στο 42’, που απέκρουσε ο Νάγκι.

Οι αλλαγές του προπονητή της Λάρισας στο β’ ημίχρονο με τρίτο φορ περιοχής τον Πινακά άλλαξαν τις ισορροπίες και οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους απέναντι σ’ έναν Άρη που έψαχνε τρόπους να αντιδράσει και έκανε λάθη. Η λύση ήρθε από τον Σιαμπάνη που απέκρουσε σουτ του Τρούγιτς και του Φίλιπ.

Λύσεις έδωσε και Μάντζιος από τον πάγκο που έβαλε στον αγώνα Κάτσε αντί Σάσα (69’) και Σίλβα αντί Μπερτόγλιο. Αλλαγές οι οποίες έφεραν τα πράγματα στα ίσα, μαζί με την είσοδο του Μαντσίνι στο 77’ αντί του Γκάμα. Οι «κίτρινοι» πέτυχαν με τον Killer της βραδιάς Δημήτρη Μάνο το 2-0 και στο τέλος έδωσαν άρωμα θριάμβου στη νίκη με ένα εξαιρετικό σε δημιουργία γκολ από τον Σίλβα. Μ’ αυτόν τον τρόπο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο η παρένθεση που άνοιξε μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Άρης επέστρεψε στην κορυφή και απέδειξε ότι δικαίως ανήκει στο γκρουπ των ομάδων που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος στο Πρωτάθλημα. Συγχρόνως υπάρχει πρόσθετη ικανοποίηση για την απόδοση του Σιαμπάνη, την αγωνιστική μεταμόρφωση του Ματέο Γκαρσία και φυσικά την αποτελεσματικότητα του Μάνου.

Ο διαιτητής Καραντώνης χάθηκε στη μετάφραση. Σ’ έναν εύκολο αγώνα έκανε αδικαιολόγητα λάθη με κορυφαίο της ακύρωση του γκολ που πέτυχε ο Γκαρσία στο 62ο λεπτό.

FOCUS

Ευτυχώς επικράτησε η λογική και ο σεβασμός, πρώτα απ’ όλα, στην τέχνη του γκράφιτι με το πορτραίτο του Ντιέγκο Μαραντόνα στην Καλαμαριά. Ο Ντιέγκο δοξάστηκε για τις ποδοσφαιρικές του αρετές και η προσωπογραφία του σ’ αυτές παραπέμπει και όχι στην άστατη ζωή του. Ορθώς λοιπόν ο δήμαρχος κ. Δαρδαμανέλης «ψήφισε» υπέρ της διατήρησης αυτού του εικαστικού έργου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.