Αντίδραση μεγάλης ομάδας

Γιώργος Στράντζαλης03 Δεκεμβρίου 2020

Το βασικό ζητούμενο για τον Άρη, μετά την πρώτη του ήττα στο Πρωτάθλημα, ήταν να βγάλει αντίδραση. Αυτό περίμεναν να δουν όλοι εν πρώτης από την ομάδα του Άκη Μάντζιου στο Αλκαζάρ. Και φάνηκε από το τελικό αποτέλεσμα και την ουσιαστική εμφάνιση απέναντι στη Λάρισα πως ο Άρης διαθέτει αντανακλαστικά μεγάλης ομάδας. Δεν έμεινε στο... τι έγινε (το προηγούμενο Σάββατο), αλλά προχώρησε παρακάτω και κοίταξε αφενός να βελτιωθεί αγωνιστικά και αφετέρου να αποδείξει ότι η μέχρι τώρα πορεία του δεν είναι τυχαία.


Το χθεσινό διπλό αποκτά μεγάλη αξία για τη συνέχεια της σειράς των τριών απαιτητικών αγώνων μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου, κι έρχεται ως η επιβεβαίωση ότι ο φετινός Άρης έχει τον χαρακτήρα και το μέταλλο να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει ανεβάζοντας συγχρόνως κάθε αγωνιστική τις απαιτήσεις.

Η χθεσινή εικόνα στο Αλκαζάρ, απέναντι σε μία Λάρισα που καιγόταν για βαθμούς, ήταν από τις πιο ουσιαστικές του φετινού Άρη. Με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο του β' ημιχρόνου, ο Άρης δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να δημιουργήσει, να απειλήσει και να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία και συνοχή από τη μέση και πίσω, με εξαίρεση μόνο κάποια ατομικά λάθη, ενώ στην επίθεση ήταν για πρώτη φορά τόσο αποτελεσματικοί σε σχέση με τις τελικές προσπάθειες. Είναι η μοναδική ομάδα στο Πρωτάθλημα με το απόλυτο σε τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια, δίχως να δεχτεί γκολ. Στοιχείο που παύει πλέον να αποτελεί επαναλαμβανόμενη σύμπτωση.

Αμυντικά ο Δεληζήσης ήταν αλάνθαστος, πολλές φορές κάλυψε και τις αδυναμίες του Γκάνεα, ο οποίος (κυρίως) στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε προβλήματα, ενώ καθοριστικός ήταν (και) ο Σιαμπάνης σε σημείο που πρέπει να του πιστωθεί το μηδέν στην άμυνα. Καίριες οι επεμβάσεις του στις δύο καθαρές ευκαιρίες της ΑΕΛ στο 60' και 61'. Ο Σάσα με τον Ματίγια σε μεγάλο βαθμό κάλυψαν στον άξονα το κενό του Τζέγκο, ενώ επιθετικά η επιστροφή του Μπερτόγλιο στην ενδεκάδα μπορεί να μην λειτούργησε τόσο ευεργετικά σε επίπεδο δημιουργίας, αλλά εχθές για πρώτη φορά ο Άρης είχε καθοδηγητή τον Ματέο Γκαρσία και εκτελεστή τον Μάνο. Ο πρώτος έβγαλε ενέργεια και ήταν πολύ πιο δραστήριος από προηγούμενα ματς, ενώ ο δεύτερος ήταν ο επιθετικός που “έψαχνε” και δεν έβρισκε ο Άρης από την πρώτη αγωνιστική. Ήταν μέσα στις φάσεις, με σωστές τοποθετήσεις στο πεδίο δράσης του και άψογο τελείωμα στα δύο γκολ, πήρε τα πάνω του και δύσκολα θα βγει πλέον από την ενδεκάδα. Κέρδος της χθεσινής ημέρας μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί και να αποδειχθεί στο άμεσο μέλλον η προσωπική τόνωση που πήρε ο Σιαντέ Σίλβα με το εντυπωσιακό “χορευτικό” γκολ που πέτυχε και έβγαλε το κερασάκι στην τούρτα. Είναι γκολ που δίνουν ψυχολογία στον ποδοσφαιριστή. Το ίδιο θα ίσχυε και για τον Ματέο Γκαρσία, αλλά στην περίπτωσή του ο Καραντώνης τού στέρησε τη χαρά. Γενικώς η διαιτησία του κρίνεται κακή και με πολλά λάθη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.