Ό,τι πιο φιλόδοξο το σχέδιο της νέας ιδιοκτησίας της NOVA

Δημήτρης Κανελλάκης03 Δεκεμβρίου 2020

Το σχέδιο των νέων ιδιοκτητών της NOVA είναι ό,τι πιο φιλόδοξο υπάρχει αυτή την στιγμή στην τηλεοπτική αγορά της Ελλάδας.


Σε μια αγορά που είχε γίνει πολύ... συγκεκριμένη, προβλέψιμη, ειδικά ως προς το σκέλος του αθλητικού προϊόντος (εγχώριου και ξένου), η United Group δεν ανακατεύει απλά την τράπουλα αλλά δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή της, που είναι να κυριαρχήσει.

Οταν σε έναν τηλεοπτικό σταθμό (NOVA), ο οποίος για πολλά χρόνια ταλαιπωρούνταν από δανεισμό τον οποίο δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει, οι μέτοχοί του δεν του παρείχαν ρευστότητα, είχε περάσει υπό τον έλεγχο των τραπεζών και, φυσικά, αδυνατούσε να διεκδικήσει αθλητικά πακέτα που θα τον έκαναν πιο ελκυστικό, έρχεται ένας ιδιοκτήτης ο οποίος δηλώνει πως είναι έτοιμος να διαθέσει 100.000.000 ευρώ για να ενισχύσει το πρόγραμμα, όλοι αντιλαμβάνονται πόσο εντυπωσιακή είναι η αλλαγή του status.

H NOVA ξαναγίνεται ισχυρός παίκτης στην τηλεοπτική αγορά, όπως ήταν μέχρι το 2014. Κρίνοντας από τον σχεδιασμό που φαίνεται να υπάρχει αυτή την στιγμή, κάλλιστα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι ήδη ισχυρότερη απ' ό,τι ήταν μέχρι το 2014.

Ασχέτως αν θα κάνει και το επόμενο βήμα με την ίδια επιτυχία που έκανε το προηγούμενο. Αν, δηλαδή, ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, ο οποίος με μεθοδικότητα και συνοπτικές διαδικασίες, μέσα σε λίγες μέρες, πέτυχε στα τέλη του καλοκαιριού την επιστροφή όλης της Super League στη NOVA, πετύχει τις επόμενες δύο εβδομάδες και την επιστροφή του Champions League στο κανάλι της Κάντζας.

Είναι φανερό, πάντως, ότι η νέα ιδιοκτησία της Forthnet-Nova ποντάρει σε αθλητικό πρόγραμμα και ψυχαγωγία. Οτι θεωρεί πως χτίζοντας σε αυτή τη βάση, ευκολότερα θα μπορέσει να υλοποιήσει το επιχειρηματικό της πλάνο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται, ασφαλώς, η σταθερή τηλεφωνία, το internet, αλλά και η κινητή τηλεφωνία, πλέον.

Το επόμενο διάστημα ο ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα θα ενταθεί.

Η νέα ιδιοκτησία της Forthnet-Nova θα μπει σε αυτό τον ανταγωνισμό απαλλαγμένη από βαρίδια, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα προχωρήσει στη διαγραφή του χρέους (τα δάνεια) που ανέλαβε με την εξαγορά.

Οπότε, το ζητούμενο είναι να δούμε την αντίδραση της Cosmote, η οποία έχει, πλέον, ανταγωνιστή για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και για τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τα δικαιώματα των οποίων κατέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.