«Επιστρέφει» και αλλάζει το σκηνικό της κορυφής

Δημήτρης Μπούζας02 Δεκεμβρίου 2020

Η αγωνιστική που πέρασε άφησε αρκετά και εξαιρετικής σημασίας μηνύματα για όλους. Με το σημαντικότερο εξ όλων την «αθόρυβη» επιστροφή του Δικέφαλου στην διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος.

Και λέμε αθόρυβη γιατί είναι αλήθεια πως ξάφνιασε πολλούς οι οποίοι ήδη τον είχαν ξεγράψει από την λίστα των υποψηφίων. Οι εξελίξεις που ακολούθησαν με την απομάκρυνση του Φερέιρα, είχαν σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν αλλαγές και ανατροπές που σχεδόν άμεσα έφεραν ευεργετικά αποτελέσματα. Ο νέος κόουτς με το «καλημέρα» έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά κι ενεργώντας ψύχραιμα αλλά και στοχευμένα, κατάφερε να βάλει φρένο στον κατήφορο και να ξαναφέρει στην ισιάδα τις ψυχολογικές και αγωνιστικές ισορροπίες που είχαν διαταραχθεί. Βήμα – βήμα ο Πάμπλο προσεγμένα, μεθοδικά και σύμφωνα με την ποδοσφαιρική λογική, αποκατέστησε ζημιές κι έλυσε προβλήματα, κερδίζοντας χώρο και χρόνο που χάθηκαν από τις αλλοπρόσαλες συμπεριφορές του προκατόχου του.

Έτσι χωρίς να το καταλάβουν οι περισσότεροι, με το τελευταίο σφύριγμα του περασμένου Σαββατοκύριακου, είδαν κάτι που προφανώς δεν το περίμεναν. Είδαν τον καταχωνιασμένο σε αρνητικά προγνωστικά, αλλά και με σοβαρές βαθμολογικές απώλειες ΠΑΟΚ, να είναι στις κορυφές της βαθμολογίας έχοντας μόνο ένα βαθμό διαφορά από τον πρωτοπόρο! Και από τη στιγμή που είχαν καταλήξει σε αυτή τη διαπίστωση, όντας περίεργοι και κάνοντας μια μικρή αναδρομή, βρήκαν και ανακάλυψαν ποια πράγματα άλλαξαν και συνέβη αυτό που δεν το περίμεναν. Σήμερα το σκηνικό της κορυφής έχει αλλάξει με την σοβαρή και σταθερή παρουσία του ΠΑΟΚ. Κάτι βέβαια που σημαίνει πως οι υποχρεώσεις όλων των εμπλεκομένων (Ιβάν, ΠΑΕ, παικτών, κόουτς ακόμη και οπαδών) προσλαμβάνουν μια νέα διάσταση που αφορά αποκλειστικά τις αυξημένες ευθύνες όλων.

Το τι σημαίνει αυτό; Απλά πράγματα. Ενίσχυση του ρόστερ και υπεράσπιση του συλλόγου από την όποια νέα πιθανή παγίδευση και σκευωρία, όπως αυτή της στημένης πολυιδιοκτησίας την οποία πλήρωσε πολύ ακριβά η ομάδα. Ήδη πληροφορίες που διέρευσαν και δεν διαψεύστηκαν, αναφέρουν ότι κυοφορείται ένα νέο σκάνδαλο σε βάρος του δικέφαλου με την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ να στελεχώνεται με μέλη τα οποία έχουν εκτεθεί πανελληνίως για σχέσεις τους σημαντικές με συλλόγους.

Κορυφαία περίπτωση του εφέτη ο οποίος μάλιστα επιμένει και δεν παραιτήθηκε λόγω ευθιξίας όταν αποκαλύφθηκε ότι οι δύο κόρες του επί σειρά ετών είναι αθλήτριες του Ολυμπιακού, ο οποίος μάλιστα διεκδικεί και την προεδρία της επιτροπής. Σε αντίθετη περίπτωση μια άλλη εφέτης η οποία εξελέγη και η οποία ήταν ανεπιθύμητη στους ερυθρόλευκους παραιτήθηκε από το γεγονός και μόνο ότι κάποια Ολυμπιακή φυλλάδα έγραψε ότι ο σύζυγος της ήταν οπαδός της ΑΕΚ! «Αναισθησία» από τη μια μεριά, «ευαισθησία» από την άλλη. Ποιος ξέρει, ίσως μια νέα αφαίρεση βαθμών όταν τα πράγματα δυσκολέψουν να λύσει το πρόβλημα.

Εδώ και στο σημείο αυτό, το λόγο έχει ο επίσημος ΠΑΟΚ. Να παλέψει για την εξαίρεση και την απομάκρυνση του εν λόγω δικαστή. Ας το φροντίσει πριν είναι αργά...
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.