Η σύγκριση στο rotation με τον αυτοκαταστροφικό προκάτοχο

Δημήτρης Μπούζας01 Δεκεμβρίου 2020

Σοβαρός και πειθαρχημένος ο Δικέφαλος, πέρασε από τη Λαμία, αφήνοντας καλές εντυπώσεις. Συγχρόνως όμως και μια επιβεβαίωση ότι κάθε βήμα και κάθε μέρα από τη στιγμή που ανέλαβε ο Πάμπλο Γκαρσία, η κατάσταση βελτιώνεται και όλα τα βήματα γίνονται προσεκτικά, μεθοδευμένα και προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στο χθεσινό παιχνίδι ο Πάμπλο Γκαρσία είχε μια ευκαιρία ακόμη για να αποδείξει πως δεν είναι κάτι το ανέφικτο και δύσκολο (προφανώς και ακατόρθωτο) να εφαρμοστεί σε ένα παιχνίδι ένα ορθόδοξο και ποδοσφαιρικά λογικό rotation, χωρίς να μπαχαλοποιηθούν τα πάντα. Ξεκούρασε βασικούς, όποιους και για όσο χρόνο ο ίδιος έκρινε, πραγματοποιώντας τις αλλαγές έγκαιρα και με βάση τις εξελίξεις και την ροή του αγώνα. Νορμάλ κοουτσάρισμα, καλή εμφάνιση κι ένα αποτέλεσμα εξαιρετικής σπουδαιότητας.

Η χθεσινή εμφάνιση έδωσε παράλληλα και την ευκαιρία σε όσους ακόμη διατηρούν επιφυλάξεις και αμφισβητήσεις σχετικά με το κατά πόσο αποτελεσματικά διαχειρίστηκε παρόμοιες καταστάσεις (rotation) ο αυτοκαταστροφικός προκάτοχος του «Ινδιάνου», να συγκρίνουν και κρίνουν. Χωρίς βέβαια να ξεχάσουν να προσθέσουν πόσους βαθμούς έχασε η ομάδα από τους ανεκδιήγητους πειραματισμούς του. Σήμερα ο δικέφαλος θα βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, με διαφορά τριών βαθμών από τον δεύτερο.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη το «πέρασμα» των αναμνήσεων από τα ανδραγαθήματα του εμμονικού Πορτογάλου και ας πούμε δυο κουβέντες για το «πέρασμα» του δικέφαλου από τη Λαμία. Όπως προαναφέραμε αυτό το πέρασμα συνοδεύτηκε με τις καλές εντυπώσεις που άφησε συνολικά η ομάδα και το ορθόδοξο και πετυχημένο κοουτσάρισμα από τον Πάμπλο Γκαρσία. Έχει επίσης την αξία του το γεγονός ότι το πολύτιμο τρίβαθμο συνοδεύτηκε και με την αύρα του εμβληματικού και μεγάλου αρχηγού, ο οποίος σύντομα και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει όχι απλά την «έμπνευση» αλλά και τον «οδηγό» από την εδώ και πέρα πορεία προς τους στόχους της χρονιάς. Όπως επίσης έχει ενδιαφέρον και η άποψη που σχημάτισε ο κόουτς για τους νεοαποκτηθέντες που τους έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Και από τους οποίους μερικοί χθες τουλάχιστον απέδειξαν ότι με λίγη δουλειά μπορούν να βοηθήσουν.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης από τη στιγμή που η διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανέστατη. Οι νικητές κυριάρχησαν σε απόλυτο βαθμό. Αξίζει ωστόσο να πούμε δυο κουβέντες που αφορούν όσους χρησιμοποίησε χθες ο κόουτς (παλιούς και νέους). Στοχευμένη έξυπνα η κίνηση του Πάμπλο να επαναδραστηριοποιήσει τον Πασχαλάκη ύστερα από τόσο καιρό γιατί είναι ένας αξιόλογος τερματοφύλακας και η ομάδα τον χρειάζεται. Ο Ουαγκέ βελτιωμένος, θέλει παιχνίδια στα πόδια του αλλά και να προσέξει την αμυντική του συμπεριφορά. Καλή μπαλίτσα από τον Νινούα, έστω και σε αργό τέμπο.

Θετικά και πάλι τα δείγματα από τον Περέιρα. Δεν «συμμετείχε» στον αγώνα ο Μουργκ. Σε άριστη κατάσταση το δίδυμο Ελ Καντουρί και Αουγκούστο. Οτι και να πεις για τον χαρισματικό πιτσιρικά θα είναι λίγο μπροστά στο ταλέντο του και στην εκπληκτική αποτελεσματικότητα του. «Επιστροφή» του Μιχαηλίδη και του Τσιγγάρα. Απόλαυση ποδοσφαιρική – έστω και στο μικρό χρόνο και στις λίγες στιγμές που συνεργάστηκαν – από το δίδυμο Βιεϊρίνια, Ζίβκοβιτς.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.