Τσιρίλο στο Metrosport.gr: «Ο Γκαρσία μπορεί να πάει ψηλά με τον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team23 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ΠΑΟΚ των τελευταίων 20 χρόνων και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει καλά όποιος δούλεψε μαζί του. Ο Μπρούνο Τσιρίλο είναι ένας από αυτούς και μίλησε στο Metrosport.gr για τον πρώην συμπαίκτη του  που έχει αναλάβει πλέον τα ηνία του Δικεφάλου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη θέση που ταιριάζει στον Βιεϊρίνια, για ότι του έχει μείνει από τον ΠΑΟΚ ενώ σχολίασε και τη βαθμολογική θέση του Άρη.

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι πλέον προπονητής στον ΠΑΟΚ. Πιστεύεις πως μπορεί να κάνει ανάλογη πορεία όπως και ως παίκτης; 

«Πιστεύω πολύ πως είναι ένας καλός προπονητής. Το έχει δείξει τρία χρόνια στην Κ19 στην οποία έφερνε συνέχεια καλά αποτελέσματα. Είναι έτοιμος να κάνει κάτι παραπάνω στην καριέρα του. Τα πρώτα παιχνίδια πήγαν πολύ καλά, και θέλω να φτάσει ψηλά. Πρώτα από όλα είναι ένα πολύ καλό παιδί και το έχει μέσα του, αγαπάει αυτό που κάνει». 

Και οι δυο στο παιχνίδι σας με τον ΠΑΟΚ είχατε μια «ποδοσφαιρική τρέλα». Μπορεί να την περάσει αυτή ο Γκαρσία στους παίκτες;

«Σίγουρα μπορεί να δώσει στα παιδιά το μέταλλο του νικητή. Από την άλλη, αυτό κάθε παίκτης πρέπει να το έχει και μέσα του. Στον ΠΑΟΚ πρέπει να παίζεις για την φανέλα γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Μόνο που μπαίνεις σε αυτό το γήπεδο με αυτή τη φανέλα πρέπει να δίνεις το κάτι παραπάνω».


«Βιεϊρίνια και Γκαρσία ξέρουν καλά τον ρόλο τους στην ομάδα»


Πως βλέπεις την συνύπαρξη Βιεϊρίνια και Γκαρσία στην ομάδα;

«Και ο Βιείρινια και ο Πάμπλο ξέρουν την θέση τους τώρα στην ομάδα. Και οι δύο έχουν μεγάλο σεβασμό από τον κόσμο. Ο Αντρέ είναι τώρα παίκτης και ο Γκαρσία είναι προπονητής του. Και οι δύο θα κάνουν τα πάντα ώστε ο σύλλογος να έχει θετικά αποτελέσματα».

Τελικά ποια είναι η θέση που ταιριάζει στον Βιεϊρίνια;

«Μπορεί με τον Λουτσέσκου και τον Φερέιρα να έπαιζε μπακ, αλλά για μένα ο Βιεϊρίνια πρέπει να παίζει μπροστά. Το έχουμε δει ότι μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις αλλά μπροστά ο Αντρέ είναι το… κάτι άλλο για την ομάδα». 

Τι γνώμη έχεις για τον φετινό Άρη: 

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Άρης είναι στην πρώτη τριάδα. Έχει πολύ καλή ομάδα, ειδικά μεσοεπιθετικά. Πρέπει να προσπαθεί να μείνει εκεί που είναι, γιατί έτσι πρέπει να λειτουργείς στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες αλλά και όλο το επιτελείο σίγουρα θέλουν να κάνουν κάτι καλό μετά από τόσα χρόνια που ο σύλλογος πέρασε δύσκολα».

Πως τα βλέπεις τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; 

«Είναι καλύτερα από όταν έπαιζες εσύ; «Εγώ ήμουν στο ελληνικό πρωτάθλημα από το 2007 έως το 2012. Θυμάμαι πολλές ομάδες που είχαν πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Το επίπεδο ήταν διαφορετικό σε σχέση με τώρα. Η Ελλάδα έφερνε γνωστούς παίκτες από το εξωτερικό, που έκαναν όμορφα πράγματα στο γήπεδο. Εκείνα τα χρόνια τα πράγματα ήταν καλύτερα. Σίγουρα μπορεί να φταίει και το οικονομικό κομμάτι για αυτήν την πτώση».

Κλείνοντας, θέλω να μας πεις τι θυμάσαι έντονα από τον ΠΑΟΚ; 

«Έχω περάσει τρία ποδοσφαιρικά χρόνια πολύ καλά στον ΠΑΟΚ. Πρώτα έχω γνωρίσει πολύ καλούς φίλους και ποδοσφαιριστές. Τα οικονομικά δεν ήταν φοβερά αλλά για μένα αυτό ήταν δευτερεύον. Το μυαλό μου ήταν μόνο στο να μπω στο γήπεδο και να παίξω μπάλα. Ήταν πάρα πολύ καλά χρόνια. Θα μου μείνουν αξέχαστα τα ντέρμπι και κυρίως η νίκη-πρόκριση επί της Τότεναμ. Μετά από πολλά χρόνια που ο ΠΑΟΚ δεν είχε κερδίσει στο Καραϊσκάκης, εμείς πήγαμε εκεί και πήραμε το διπλό. Είναι πολλοί αγώνες και πολλές επιτυχίες που δεν μπορώ να ξεχάσω με τον ΠΑΟΚ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.