Η στατιστική αστάθεια του Ηρακλή

Βασίλης Βλαχόπουλος20 Νοεμβρίου 2020

Η αγωνιστική αστάθεια είναι ο δυσάρεστος πλην υποχρεωτικός συνοδοιπόρος κάθε ομάδας αυτή την εποχή. Ειδικά αυτή της υγειονομικής κρίσης όπου πετάχτηκαν στα σκουπίδια τα προγράμματα όλων των διοργανώσεων λόγω των αναγκαστικών αναβολών. Αυτή την αστάθεια βιώνει και ο Ηρακλής, ασχέτως του δεν φαίνεται σε επίπεδο αποτελεσμάτων με τις τρεις νίκες σε σύνολο τεσσάρων αγώνων.

Αυτός ο απολογισμός πλησιάζει στον στόχο που είχε θέσει στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος, θα τον υλοποιούσε αν είχε εξασφαλιστεί και η νίκη επί του Άρη στο Αλεξάνδρειο. Βάσει στατιστικής όμως, με τα σκαμπανεβάσματα που έχει στην απόδοσή του ο Ηρακλής (όχι μόνο) από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά και από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο, η μία απώλεια χαρακτηρίζεται λογική. Πλην του Βασίλη Καββαδά ο οποίος προσφέρει σταθερά πόντους, ριμπάουντ, άμυνες και όγκο στη ρακέτα των «κυανόλευκων», οι υπόλοιποι είναι ασταθείς. Μέσα στα αγωνιστικά προβλήματα συμπεριλαμβάνεται η έλλειψη χημείας μεταξύ των βασικών γκαρντ (Μπόουλιν-Χάνλαν). Μέχρι στιγμής, με τη συνύπαρξη των δύο στην πεντάδα, οι «κυανόλευκοι» δεν έχουν πάρει πράγματα καθώς δεν έχουν βρει ισορροπία σε επίπεδο κατοχής μπάλας, δημιουργίας και εκτέλεσης. Ο Καναδός περιορίζεται στους 9.7 πόντους κατά μέσο όρο με 12/37 σουτ καθώς προσπαθεί να λειτουργήσει σε διαφορετικό στιλ παιχνιδιού σε σχέση με πέρυσι όπου έφτιαχνε plays με την μπάλα στα χέρια. Πλέον αυτή πηγαίνει περισσότερο στα χέρια του Μπόουλιν ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κομμάτι της δημιουργίας στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ιωνικό, όχι όμως και σ’ αυτά με Άρη και Κολοσσό Ρόδου.

Παράλληλα, ο Βαγγέλης Ζιάγκος περιμένει πιο ουσιαστικό παιχνίδι από τον Μπράντον Τσίλντρες και κυρίως να ανταποκριθεί σε ρόλο πόιντ γκαρντ. Μέχρι στιγμής δημιουργεί περισσότερο για τον εαυτό του κι αυτό αποτυπώνεται μέσα από τις μόλις πέντε ασίστ που έχει δώσει. Αγωνιστικά ασταθείς είναι και οι Μουρ, Σαγκς και Ντάνιελ. Ειδικά οι δύο πρώτοι οι οποίοι έχουν περισσότερο όγκο ευθυνών στην επίθεση. Γενικώς, ο Ηρακλής παρουσιάζεται ασταθής από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο με συνέπεια να γκρεμίζει ό,τι προσπαθεί να χτίσει. Αυτό έγινε στον προχθεσινό αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου όπου παρά τις 50+ κατοχές που είχε στο δεύτερο ημίχρονο, περιορίστηκε στους 24 πόντους. Το ίδιο έγινε και στο τελευταίο δεκάλεπτο στο ντέρμπι με τον Άρη όπου στις τελευταίες 23 κατοχές του, αξιοποίησε μόλις τις τρεις, επαναλήφθηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα με τον Ιωνικό ασχέτως του ότι εκεί είχε τον χρόνο για να διορθώσει τα λάθη του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.