Έρχεται app καταγγελιών για στημένους αγώνες στην Ελλάδα!

Metrosport Team21 Νοεμβρίου 2020

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα εφαρμογή φαίνεται πως έρχεται στην Ελλάδα στην οποία θα μπορούν οι παίκτες να καταγγέλλουν στημένους αγώνες που έχουν ακούσει ή έχουν συμμετάσχει! Στην Κύπρο έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται αυτό το app, το οποίο ονομάζεται Red Button. Επί τούτου μίλησε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, Σπύρος Νεοφυτίδης, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». 

Για το τι ισχύει με αυτή την εφαρμογή: 

«Μέσα στο application του red button έχουμε μια εφαρμογή την οποία επένδυσε η ένωση ποδοσφαιριστών στην Κύπρο, γιατί είχαμε το ίδιο πρόβλημα όπως και στην Ελλάδα. Είναι μεγάλο το πρόβλημα των στημένων αγώνων και φάνηκε από την πρώτη χρονιά που εφαρμόστηκε.

Το red button είναι ένας κωδικός που θα τροφοδοτηθεί σε όλους τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣΠ. Ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό του . Αν νιώσει ότι απειλείται μπορεί να στείλει ένα μήνυμα και αυτό να μεταβιβαστεί άμεσα στις αρχές. Γράφει κάτι στο κινητό του και το στέλνει. Μπορεί να μείνει ανώνυμος αλλά μπορεί και με τα στοιχεία του. Αυτό δίνει την ευκαιρία της αποκάλυψης χωρίς την πίεση της επωνυμίας. Οφείλουν να αναφέρουν το οποιοδήποτε στην διάρκεια του αγώνα. Αν κριθεί ένας αγώνας στημένος και δεν το έχουν αναφέρει, τότε είναι και αυτοί συνεργοί»

Για το που πηγαίνει το μήνυμα που στέλνουν οι παίκτες: 

Αυτό το μήνυμα, πηγαίνει στην Φιλανδία στην έδρα της εταιρίας. Αυτή, θα αποστείλει το μήνυμα στην Interpol και στην συνέχεια στην  αρμόδια υπηρεσία της χώρας. Έτσι θα ξεκινήσουν μετά οι έρευνες. Στην περσινή χρονιά υπήρχε τεράστια ανταπόκριση όταν υπήρχαν ''κόκκινοι αγώνες''. Είχαν βρει μια περίπτωση δυο πρώην διαιτητών, όπου ακόμη είναι στα δικαστήρια δυστυχώς. Είμαστε πολύ δημοκρατικοί και αυτό είναι πρόβλημα στην Κύπρο. 

Τα μηνύματα ξεπέρασαν τα 35, και έχει και άλλες υποθέσεις ανοιχτές. Στο παιχνίδι με τους δυο διαιτητές υπήρχαν 18 μηνύματα. Συνεχίζεται τώρα να εφαρμόζεται το red button. Μπορεί να βοηθήσει γιατί δείχνει ξεκάθαρα τις κατευθύνσεις. Έχουμε τον χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο του γεγονότος. Από εκεί και πέρα είναι μετά στο τομέα των Αρχών».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.