Κωνσταντίνος Ζέρβας στο Πολυτεχνείο: «Παίρνουμε δύναμη από τη γενναιότητα και την αποφασιστικότητά τους»

Metrosport Team17 Νοεμβρίου 2020

Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου στο ΑΠΘ κατέθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, το πρωί της Τρίτης 17/11. 

«Σε αυτόν τον χώρο στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, στη Νομική Θεσσαλονίκης, στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο τέτοιες μέρες, τέτοια ώρες πριν από 47 χρόνια Έλληνες νεολαίοι και φοιτητές ξεκίνησαν έναν αγώνα ο οποίος λίγους μήνες μετά θα οδηγούσε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας. Τους καρπούς αυτών των αγώνων γευόμαστε σήμερα όλοι εμείς αλλά σε συνθήκες δύσκολες, σε ώρες κρίσιμες, παίρνουμε από την γενναιότητα και από την αποφασιστικότητα τους, δύναμη και δικές μας γενιές θα φροντίσουν να φανούν αντάξιοί τους και να διατηρήσουμε στη χώρα μας όλα αυτά για τα οποία αγωνίστηκαν, την δημοκρατία, την ευημερία και την ανάπτυξη» ανέφερε ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά. 

Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής.  

Στεφάνια στο μνημείο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν επίσης ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου αλλά και μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

Σε δηλώσεις του ο πρύτανης του ΑΠΘ σημείωσε ότι «η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που ζούμε μας καλεί φέτος να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο, ίσως όχι όπως θα θέλαμε αλλά με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου για κοινωνική αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και κοινωνική ευαισθησία βρίσκει φέτος ένα πραγματικό νόημα αφού όλοι μας με τον τρόπο μας, με μια απλή κατάθεση ενός λουλουδιού θα μπορέσουμε να τιμήσουμε όλους αυτούς, που πραγματικά αγωνίστηκαν για πράγματα που δεν είναι δεδομένα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης, υπογράμμισε ότι είναι μια «μέρα τιμής και μνήμης. Ευελπιστούμε ότι το αύριο θα έχει καλύτερα μηνύματα για όλους μας, και στα εργασιακά και στην κοινωνική μας ζωή».

Πηγή: thestival.gr 



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.