Η σημαία ξαναμπήκε στον ιστό της και αποφεύχθηκε ένα τραγικό λάθος

Δημήτρης Μπούζας13 Νοεμβρίου 2020

Πέντε αράδες όλες κιόλες και όμως πόσα συναισθήματα χωράνε μέσα τους. Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο νεαρός Ντόουγκλας Αουγούστο όταν ρωτήθηκε για την επιστροφή του εμβληματικού αρχηγού δήλωσε: «Είναι πολύ καλό που γύρισε. Είναι ένας πραγματικός αρχηγός. Ένα είδωλο των φιλάθλων. Κοντά του μαθαίνουμε κι εμείς. Τον περιμένουμε γρήγορα κοντά μας».

Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς τίποτα παραπάνω από ένα θαυμαστικό στο τέλος της λακωνικής αλλά τόσο χαρακτηριστικής αλλά και αδιαμφισβήτητα μηνυματικής δήλωσης. Και λέμε μηνυματικής για τον απλούστατο λόγο. 

Γιατί εξέπεμψε μηνύματα με συγκεκριμένους αποδέκτες όλους όσους συμμετείχαν στο «κύκλωμα» και στη «συνωμοσία» της απαξίωσης, αλλά και του εξαναγκασμού σε απομάκρυνση από τον ΠΑΟΚ, ενός αθλητή του οποίου η προσφορά και το ήθος εκτιμήθηκαν σε σημείο που να θεωρείται σημαία του συλλόγου του. 

Δυστυχώς τον «παίκτη - κόσμημα» όπως τον χαρακτήριζε με δικαιολογημένη περηφάνια ο κόσμος του ΠΑΟΚ, κάποιοι ιδιοτελείς και αυτοκαταστροφικοί με την απαράδεκτη συμπεριφορά τους «επιχείρησαν» να τον απομακρύνουν από την ασπρόμαυρη οικογένεια. Ευτυχώς την τελευταία στιγμή επενέβη ο μεγαλομέτοχος (ως συνήθως) και οι συνωμότες απέτυχαν.

Η σημαία ξαναμπήκε στον ιστό της και αποφεύχθηκε ένα τραγικό λάθος που θα αποτελούσε στίγμα στην ιστορία του δικέφαλου. Βέβαια το κύκλωμα των συνωμοτών στο χρόνο που μεθόδευε τον εξαναγκασμό σε αποχώρηση υποστηριζόμενο και από κάποιους εκπροσώπους της ενημέρωσης, δεν έχασε την ευκαιρία να παρουσιάζει εκτεθειμένο τον παίκτη, διακινώντας ανύπαρκτα σενάρια και κυνικές ψευδολογίες. 

Κάποιοι παρασύρθηκαν και έφτασαν στο σημείο να βλέπουν τον παίκτη όχι όπως τον έβλεπαν, όπως τον ζούσαν, όπως τον αγαπούσαν και τον αποθέωναν, αλλά σαν έναν φτηνό επαγγελματία της σειράς. Τέλος καλό θα μου πείτε, όλα καλά. Ωστόσο δεν μπορείς να μην δεχθείς ότι ο Αντελίνο έζησε ένα πραγματικό Γολγοθά μέχρι να αποκατασταθεί η αλήθεια και κάποιοι κατεργάρηδες να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχθούν την ήττα τους. 

Δείτε τι λέει απλά σήμερα ένας νέος και από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες του ΠΑΟΚ για την επιστροφή του Βιεϊρίνια: «Είναι ένας πραγματικός αρχηγός. Ένα είδωλο των φιλάθλων, κοντά του μαθαίνουμε κι εμείς και τον περιμένουμε γρήγορα κοντά μας». Επί του προκειμένου η άποψη η δική μας είναι πως το ίδιο τον περιμένει και ο κόσμος του ΠΑΟΚ, προφανώς και ο Πάμπλο Γκαρσία. 

Ο Βιεϊρίνια σωστός επαγγελματίας όπως έχει αποδείξει και με την ευκαιρία της δεκαπενθήμερης διακοπής, θα είναι πανέτοιμος για να τεθεί άμεσα στην διάθεση του προπονητή του. Και λέμε έτοιμος για να δώσει λύσεις όπου και όποτε του το ζητήσουν. Ας το χωνέψουν όλοι ακόμη και όσοι αποφεύγουν «διακριτικά» και «ευγενικά» να μην τον αναφέρουν σαν λύση και σαν σημαντική παρουσία στα λεγόμενα τους και στα γραφόμενα τους.

ΥΓ1: Εκ παραδρομής ο συγχωρεμένος Μένιος Κουτσόγιωργας, αναφέρθηκε ως Γιώργος στο χθεσινό σχόλιο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.